Bon Jovi Sinatrát és Elvist követi

Vágólapra másolva!
Az American Music Awards alkalmából idén Bon Jovi kap majd életműdíjat, közölték tegnap a rendezvény szervezői.
Vágólapra másolva!

A zenekar - mely olyan sikerekkel trónolt a listák élén, mint a Wanted Dead or Alive vagy az It's My Life - lesz a 32., évente megrendezett amerikai zenei díjátadó egyik győztese november 14-én - és még a körmüket sem kell lerágniuk az izgalomtól, mert már most lehet tudni, hogy életműdíjjal gazdagodnak. Az ABC által közvetített ünnepségen az együttes élő fellépéssel szórakoztatja majd a neves zenészeket, újságírókat és a meghívott sztárvendégeket.

Ezt a díjat korábban olyan neves előadók kapták, mint Johnny Cash, Ella Fitzgerald, Chuck Berry, Loretta Lynn, Elvis Presley, Little Richard, Frank Sinatra, Billy Joel és Janet Jackson.

1984 óta a Bon Jovi - a tagok szólólemezeit is beleszámítva - több mint 100 millió nagylemezt adott el világszerte, ami mindenképp kiemelkedő teljesítmény. A zenekar 2500 koncertet adott az elmúlt húsz évben, 50 országban lépett fel, és 32 millió rajongó látta őket élőben.

Így a díj mindenképp megérdemelt, és igen jókor jön: két nappal később került a boltokba a csapat új válogatása.

Az idei American Music Awards jelöltjeinek listáját Usher vezeti, ő négy kategória győztesének kihirdetésénél is reménykedhet.