Új énekessel indul a Queen-turné

Vágólapra másolva!
Paul Rodgers, a 60-as évek legendás Free rockbandájának a frontembere énekel majd a Queennel a jövő áprilisban induló turnén - ezt Brian May gitáros is megerősítette. A hírek szerint a turné neve Queen + Paul Rodgers lesz, tehát nincs szó arról, hogy Paul Rodgers a Queen tagja lenne.
Vágólapra másolva!

A zenészek idén nyáron a Fender gitár 50. születésnapi buliján találtak egymásra, ahol a Queen tagjai együtt adták elő Rodgersszel a Free egykori világslágerét, az All Right Now-t. Ekkor döntöttek a folytatás mellett.

Most már a klasszikus rockzene rajongói is megnyugodhatnak, minden rendben van, mert bizony Freddie Mercury 1991 novemberében bekövetkezett halála után, az ő a pótlására olyan nevek röppentek fel, mint George Michael és Robbie Williams, de ezek a lehetőségek finoman szólva nem arattak osztatlan sikert a Queen fanatikusainál.

A december 17-én 55. születésnapját ünneplő Paul Rodgers választásában azonban a legkényesebb ízlésűek sem találnak kivetnivalót, hiszen hozzá hasonlóan erőteljes, ugyanakkor hajlékony és mégis férfias rockhanggal csak kevesen rendelkeznek Nagy-Britanniában.

Két évvel ezelőtt egy angliai koncertje után kiderült az is, hogy Paul Rodgers Tony Blair brit kormányfő kedvence is. A Queen koncertprogramjáról még szinte semmit nem lehet tudni, de azt ígérik, hogy a Queen-dalok mellett Paul Rodgers-számok is szerepelnek majd a műsorban.

Arról, hogy a brit koncertsorozat európai vagy világturnévá terebélyesedik-e, még tárgyalások folynak. Brian May igen pozitívan nyilatkozott az énekesről, Roger Taylor pedig már indulna is.

Forrás: EPA

Barcelona, 2004. november 30. Balra Brian May, jobbra Roger Taylor,
középen Alis Peach, menedzser

"Nem vagyunk idegesek, mi izgatottak vagyunk. Mi már túl öregek vagyunk ahhoz, hogy idegeskedjünk. Van egy fantasztikus énekesünk, aki velünk fog énekelni. Volt neki egy Bad Company nevű bandája, az ő neve pedig Paul Rodgers. Sok slágere volt a Free-vel és a Bad Companyvel. Ő volt Freddy egyik kedvenc énekese és egyben a mi egyik kedvenc előadónk is. Volt vele egy tévéshow Angliában, minden jól ment, így most nagyon várjuk a turnét" - elemezte Taylor az új helyzetet.

[origo] / MTI