Eminem első - és egyben talán utolsó - felvonása hatalmas siker

Vágólapra másolva!
Az előadásnak vége, Slim Shady meghajol, a közönség tapsol. Emellett rendesen vásárolja pályáját összefoglaló lemezét, amely Amerikában és Angliában is első a lemezlistákon.
Vágólapra másolva!

Eminem karrierje folyamán sorrendben negyedszer nyitott az amerikai albumlista élén. Most megjelent lemeze szólókarrierjére tekint vissza, felvonultatva az összes slágert, melyek a legkelendőbb fehér rapperré tették. Az olyan felvételek mellé, mint a Without Me és az Oscar-díjas Lose Yourself felkerült még három új dal, és hallható a 2001-es Grammy-gálán Elton Johnnal előadott Stan live verziója is. Az hogy Marshall Mathers végleg szegre akasztja-e mikrofonját, még nem dőlt el. Jelenleg inkább producerként tevékenykedik olyan előadók albumain, mint Redman vagy az ugyancsak detroiti Trick-Trick.

A második helyen szintén egy rapper, Dwayne Carter azaz Lil Wayne debütált ötödik, Tha Carter II című lemezével. A New Orleans-i srác az elmúlt évben többek között a Destiny's Child vagy Bobby Valentino felvételein is feltűnt. Maga Jay-Z is megpróbálta a Def Jam kiadóhoz csábítani, de ő továbbra is a Cash Money Records kiadónál maradt, amelynek most már az első embere is, pedig még csak huszonhárom éves.

Visszatértek a bakersfieldi nu-metal úttörők is, hetedik, See You on the Other Side című anyagukkal - ők idén közkívántra a Szigeten is felléptek. A Korn tavalyi Greatest Hits lemeze óta rengeteg változáson ment keresztül. Februárban elhagyta a csapatot a gitáros Brian "Head" Welch, új kiadónál vannak és új producerekkel, mint Atticus Ross és a the Matrix készítették az albumot. Az erről kimásolt első dal, a Twisted Transistor videójában a zenekart olyan híres rapsztárok, mint Snoop Dogg, Lil Jon, Xzibit és David Banner alakítják. A dal emellett a főcímzenéje volt a november 1-éjn Taboo Tuesday néven megrendezett pankrátor-eseményének is.

A NOW 20 válogatáslemez, továbbá Carrie Underwood és Kenny Chesney hátráltak a listán. A Nickelback két helyezést javított a múlt héthez képest, Mariah Carey pedig egyet lépett vissza, viszont legújabb dala, a Don't Forget About Us hatalmas siker. A Hot 100-on már második, emellett öt különböző internetes zeneáruházban megvásárolható a dal öt különféle remixe is. Ezenkívül az első ötvenben mindössze két lemez tűnt fel új helyezéssel. Először a huszadik helyen a tizenkilenc éves színész-énekesnő, Lindsay Lohan második, a Little More Personal (Raw) című albuma. Nyáron az MTV mozi-díjkiosztóján a Bajos csajok-ban (Mean Girls) nyújtott alakításáért vehetett át két trófeát, majd a Kicsi kocsi - Tele a tank (Herbie: Fully Loaded) című filmben találkozhattunk vele. A lemez első dalához, Confessions of a Broken Heart (Daughter to Father) készült videót is az énekesnő rendezte.

A negyvenedik helyen egy bizonyos T-Pain nevű rapper kezdett, akinek I'm Sprung című dala augusztus óta folyamatosan forog a tengerentúli rádiókban. A Rappa Ternt Sanga a floridai srác - aki korábban a Nappy Headz rapcsapat tagja volt - bemutatkozó lemeze. Elmondása szerint az R&B-hangvételű felvételeit először csak saját szórakoztatására készítette és autójában hallgatta. De ha valaki beszállt a kocsijába, kivette a CD-t a lejátszóból, mert félt, hogy kinevetik a lágy hangzás miatt.

A Grammy-jelölések nyilvánosságra hozatalának kapcsán rengeteg esélyes előadó albuma kapott újra erőre. Például a Fall Out Boy, a Sugarland, a Coldplay, a Gorillaz, Gwen Stefani vagy éppen a Killers munkái léptek jelentősebbet. Végül egy kisebbfajta szenzáció: James Bluntnak sikerült az, ami még Robbie Williamsnek sem. Angol előadóként az első ötven közt szerepel az amerikai listán. Míg az egykori Take That-sztár legújabb albuma meg sem jelent az Államokban, addig a Back to Bedlam huszonkilencet előrelépve már a negyvenhetedik. Anglia és Európa meghódítása után lassan Amerikai is megadja magát az egykori katonának és érzelmes balladáinak. Aki erre mást nem is mondhatna, mint eddigi legnagyobb sikerének, a You're Beautiful-nak kezdősorát: "My life is brilliant".