Az Arctic Monkeys megdöntheti az Oasis rekordját

Vágólapra másolva!
Második kislemezével is vezeti a slágerlistát az Arctic Monkeys. Az előző kislemezhez hasonlóan a When The Sun Goes Down is rögtön az élen startolt. A zenekarnak a héten megjelenő első albuma az előzetes becslések szerint minden idők legsikeresebb brit debütálása lesz.
Vágólapra másolva!

A fiatal sheffieldi zenekar tavaly ősszel robbant be a brit popvilágba, amikor az I Bet You Look Good On The Dancefloor című első kislemez - köszönhetően főként az addig példátlan, internetes gerillakampánynak - nyitott a slágerlista csúcsán.

Az Alex Turner vezette Arctic Monkeys debütáló lemeze Whatever People Say I Am, That's What I'm Not címmel a héten kerül a boltokba, és azt várják tőle, hogy minden idők leggyorsabban fogyó brit debütlemeze legyen. Ezt a rekordot egyébként az Oasis első albuma, az 1994-es Definitely Maybe tartja. Az HMV áruházlánc előzetes becslése szerint az első héten 200 ezer példány is elkelhet a Sarkköri Majmok első albumából, az előzetes rendelési adatok alapján.

"Az Oasis britpop-hullámot megelőlegező bemutatkozása óta nem tapasztaltunk ilyen szintű érdeklődést új előadó iránt" - mondta az HMV szakértője, Gennaro Castaldo. "Bár a kínai időszámítás szerint a kutya évébe léptünk, a zeneiparban 2006 minden jel szerint a majom éve lesz."