Tavasszal Budapestre jön a Tokio Hotel

Vágólapra másolva!
A Tokio Hotel, a tizenévesek Európa-szerte kedvelt együttese 2007. április 10-én koncertet ad Budapesten, a SYMA csarnokban. A német zenekar idén májusban már hatalmas érdeklődés mellett fellépett a magyar fővárosban.
Vágólapra másolva!

A német tinizenekart öt évvel ezelőtt alakította a magdeburgi Bill Kaulitz és ikertestvére, Tom Kaulitz. Bill énekel és dalokat szerez, Tom pedig gitározik. Georg Listing basszusgitáros, a banda korelnöke 1987-ben, Gustav Schäfer dobos 1988-ban született, a két Kaulitz fivér pedig 1989-ben.

A kelet-németországi zenekar eredeti neve Develish volt, amellyel elsősorban Magdeburg környékén váltak ismertté és arattak sikereket. Az ártalmatlan és slágeres pop-punkot játszó zenekar később felvette a Tokio Hotel nevet. Bill 2003-ban részt vett egy tehetségkutató versenyen, ahol felfigyeltek rá, és vele együtt az egész Tokio Hotelre. Megismerkedtek egy professzionális hamburgi producer- és dalszövegíró csapattal, amely korábban a Mötley Crüe, a Corrs és Falco útját is egyengették, innét pedig már egyenes út vezetett a sikerhez.

A Tokio Hotel első kislemeze, a Durch den Monsun című kislemezük klipjét 2005-ben kezdték játszani a német zenei csatornák. A kislemez a német és osztrák slágerlisták élére került, és jó ideig tartotta magát a legjobb helyen. Első albumuk, a Schrei (Kiáltás) megjelenését követően turnéra indultak, amelynek minden egyes állomásán telt ház volt. A Tokio Hotel-mánia hamarosan túlnőtt a német nyelvterületen, és mostanra fantasztikus méretű rajongótáboruk francia, lengyel, cseh, szlovák és magyar fiatalokból is áll.

A zenekar első budapesti fellépésén, a június elején megrendezett VIVA Comet díjkiosztón valóságos tömeghisztéria tört ki a tizenéves lányok körében a Tokio Hotel fellépésekor, és ez garantálhatóan megismétlődik majd áprilisban is.

A budapesti koncertet a Live Nation Hungary (korábban Multimédia Concerts) szervezi, jegyeket az ismert jegypénztárakban és a Ticketpro internetes hálózaton keresztül lehet beszerezni.