Sean Paul- és Robbie Williams-játékaink győztesei

Vágólapra másolva!
Két énekes, akinek nagy várakozás előzte meg új lemezét. Jó, Robbie Williamsét Európában sokkal nagyobb, viszont az ő albuma Amerikában meg sem jelent, ellentétben a tengerentúlon is jól teljesítő Sean Pauléval. Természetesen sokan is szerették volna megnyerni ezeket a lemezeket, ez 3-3 olvasónak sikerülhetett.
Vágólapra másolva!

Sean Paul és Robbie Williams abban is hasonlítanak egymásra, hogy mindketten koncerteztek már nálunk, sőt Sean Paul éppen az új lemeze megjelenése előtt néhány héttel lépett fel a Szigeten, Robbie pedig idén nyáron újra eljön Budapestre.

Itt azonban a párhuzamoknak vége is. A jamaicai dancehall-csillag és az ízig-vérig angol énekes mindenesetre szép sikert ért el az idei nagylemezével is. Az új album a The Trinity, azaz A Szentháromság címet kapta, melyet az énekes azzal magyarázott, hogy három évig dolgozott rajta, ez a harmadik lemeze, végül jamaicaiként a harmadik világban él, és ott készült a lemez is. Előzetesen úgy jellemezte a lemezt, hogy ezúttal nemcsak "seggrázás" lesz, hanem mélyebb tartalmú dalok is.

Az albumot hallva elsőként az lehet feltűnő, hogy Sean visszavett a hiphopból, és inkább a korábbi hangzásához nyúl vissza, amelyben még a dancehall elemek domináltak. Ennek megfelelően hiányoznak a hiphop világából érkező sztárvendégek is (mint amilyen például Busta Rhymes volt a Dutty Rockon), és a helyüket olyan nevek vették át, amelyek Jamaicán kívül bizony nem túl ismertek. Sőt, a producerek sem túl ismertek: nincs már a Neptunes vagy Sly & Robbie a lemezen, helyettük csupa ismeretlen dancehall-specialista maradt, akik azonban derekasan hozzák a tőlük elvárhatót, bár túl sok újat egyikük sem hoz a standard dancehallhoz képest, a legtöbb szám pörgős, szintetizátor alapú, táncos darab.

Robbie Williams szintén váltott egy nagyot: régi szerzőtársát Stephen Duffyra cserélte le, és első közös albumuk az Intensive Care lett. Más kérdés, hogy ez korántsem egy vidám korszakát dokumentálja az énekes életének. Robbie tavaly múlt el ugyanis harmincéves, és ezt nagyon nehezen tudta idáig feldolgozni. Az Angliát Beverly Hillsszel felcserélő énekes saját bevallása szerint depresszióval küszködött, amelyben szerepet játszott gyógyszerfüggősége és vágyódása egy kiegyensúlyozott magánélet iránt - több interjúban is igyekezett bizonygatni, hogy ő még mindig csak egy kisfiú, aki szeretetre és megértésre vágyik, nem pedig egy milliomos popsztár.

Mindezek kihallatszanak az albumból is, hiszen a majdnem két éven keresztül tartó felvételi munkákra rányomta a bélyegét Robbie "midlife crisisa" is, továbbá a gyerekkori ártatlansága iránti nosztalgia. Az Intensive Care ugyan nem nyit forradalmian új fejezetet Robbie pályafutásában, mégis "felnőttesebb" a hangzás, és mindenképpen változást mutat a korábbi image-hez képest: egy megkomolyodott és az önmarcangolásra is hajlamos Robbie Williamset hallunk a tréfás kedvű, kisfiús mosolyú korábbi Take That-sztár helyett.

Aki Sean Paul lemezét szeretett volna megnyerni, annak azt kellett tudnia, hogy az énekes teljes neve Sean Paul Henriques. A helyes választ küldők közül az alábbi olvasók nyertek CD-t:

Barta Szilvia
Tomasovszky Ágnes
Flórián Károly


Robbie Williams új albumát pedig az nyerhette meg, aki tudta, hogy az énekes Stoke-on-Trentben született. Közülük az alábbiaknak kedvezett a szerencse:

Kalina Andrea
Bajusz Enikő
Loós István

A nyerteseknek gratulálunk, a nyereményüket postán kapják meg.