Paul McCartney jó képet vág a váláshoz

Vágólapra másolva!
Állítása szerint nem viselte meg botrányos válása Paul McCartney-t, aki új, klasszikus zenei albumának megjelenése alkalmából állt a sajtó képviselői elé.
Vágólapra másolva!

Ecce Cor Meum, azaz Íme, a szívem címmel kerül a boltokba Sir Paul legújabb klasszikus zenei kalandozása, de a zenész is jól tudta, a közvéleményt elsősorban a Heather Millstől való válása foglalkoztatja. "Köszönöm, megvagyok" - válaszolta arra kérdésre, hogy mennyire viselte meg a botrányos válás.

"Élvezem a zenélést. Ezt szeretem csinálni, és ez ad nekem erőt" - mondta Sir Macca, aki még első felesége, Linda életében kezdte el írni az Ecce Cor Meum-ot, ám amikor neje 1998-ban meghalt mellrákban, nem volt képes folytatni a munkát. "Egy évre volt szükségem ahhoz, hogy újra dolgozni tudjak" - folytatta a 64 éves volt Beatle. "A mű közepén hallható közjátéknak különösen szomorú dallama van, és ez a rész keltette újra életre a munkakedvem. Linda szelleme nagyon is benne van. A megjelenés előtti napon lett volna a születésnapja, tehát az időzítés is megfelelő."

McCartney szerint az Ecce Cor Meum szövege arról szól, amit fontosnak tart az életben: "Amikor gondolkozni kezdtem a szövegen, egyszerűen csak leírtam egy csomó dolgot, ami érdekel engem az igazságról, a szerelemről, az őszinteségről és a kedvességről. Csupa olyasmi, ami szerintem fontos az életben."

Ez immár Macca negyedik "klasszikus" műve. Az első az 1991-es, nálunk is bemutatott Liverpooli oratórium volt, ezt követte az 1997-es Standing Stone, majd 1999-ben a Paul McCartney's Working Classical-ben elsősorban saját korábbi dalait hangszerelték át nagyzenekarra.

A négytételes, kórusra és szimfonikus zenekarra írt oratórium szövege angol és latin versekből áll. McCartney ezzel visszatekint kicsit középiskolás korára, akkor ismerkedett meg ugyanis a latin nyelvvel Liverpoolban.

Sir Paul a közelmúltban véget ért második házasságáról viszont nagyon szűkszavúan nyilatkozott. Paul és Heather Mills McCartney májusban jelentették be válásukat, négyévi együttélés után. A bejelentést követő válási procedúra viszont egyre csúnyább fordulatokat vett, és a házaspár kétéves lánya, Beatrice is megszenvedte az eljárást.