Kórházban töltötte hétvégéjét B.B. King

Vágólapra másolva!
A 81 éves amerikai blueslegenda távozhatott a hét végén a kórházból, ahova enyhe láz miatt vitték be helyi idő szerint pénteken, nem sokkal az előtt, hogy a tervek szerint fellépett volna a galvestoni operaházban.
Vágólapra másolva!

A zenész nem jól érezte magát, ezért szereplését lemondták, és - tulajdonképpen elővigyázatosságból - a Texas szövetségi állambeli Galveston egyik kórházába vitték. Ott antibiotikumos kezelést kapott, majd helyi idő szerint szombaton már ki is engedték.

Az amerikai blues-zene nagy öregjénél korábban cukorbetegség tünetei jelentkeztek, ezért - korára való tekintettel - az orvosok megfigyelést és kisebb gyógyszeres kezelést tartottak szükségesnek. BB King egyébként az utóbbi időben mint a cukorbetegség elleni harc egyik fő szószólója is ismert volt, de vegetarianizmusa vagy szerencsejáték-szenvedélye is nyílt titok már régóta.

Tina France, a New York-i Lieberman Managemant alelnöke úgy nyilatkozott, hogy King "remekül érzi magát", és kedden már fellépést tervez Fort Worthben.

A blues és az amerikai zenetörténet egyik legnagyobb hatású zenésze már 1987-ben Grammy-életműdíjban részesült, és a Billboard rhythm & blues listáján 74 alkalommal szerepelt eddig.