George Michael jótékonysági célra ajánlja Lennon zongoráját

Vágólapra másolva!
R. Kelly után George Michael is segíteni kívánja a virginiai lövöldözés áldozatainak családtagjait. George talán egyik legféltettebb vagyontárgyát, az egykoron John Lennon tulajdonába tartozó zongoráját ajánlotta fel a tragédiában elhunytak hozzátartozóinak.
Vágólapra másolva!

A néhai John Lennon zongorája, mely most George Michael tulajdonában van, újabb küldetést mondhat magáénak.

A csodaszép hangszert a virginiai egyetemen áprilisban történt lövöldözés áldozatainak ajánlotta fel az énekes. Mint ismeretes, ez az a bizonyos zongora, amelyen annak idején Lennon ma már klasszikusnak számító békedalát, az Imagine-t megírta és több alkalommal előadta. A zongora ezáltal egyfajta jelképe a békének, legalábbis George Michael így látja, és nem véletlenül ajánlotta fel erre a jótékony célra egyik legértékesebb vagyontárgyát. Az énekes egyébként egy aukción szerezte meg, mostanra körülbelül 3 millió dollárra becsülik az értékét a hozzáértők.

"George legnagyobb álma a világbéke, vagy legalábbis egy erőszak nélkül világ megteremtése." - kommentálta a felajánlást George Michael szóvivője. A virginiai tragédiában 33 ember, főleg diákok és az egyetem oktatói veszítették életüket egy ámokfutó lövöldözésének köszönhetően, aki az eset után önmagával is végzett.

Mindeközben George Michael egy újabb tárgyalásnak néz elébe ittas illetve bódult állapotban való vezetés és közlekedési bűncselekmény okozása miatt. A bírósági eljárás első tárgyalási napján - ahogy már az [origo] is beszámolt róla - bűnösnek vallotta magát az énekes, és elismerte, hogy az eset idején "kimerült volt és orvos által felírt gyógyszereket szedett.". Most csütörtökön folytatódik a tárgyalássorozat a tanúk meghalhatása és a vérteszt eredményének ismertetése után, aminek végkifejleteként akár még letöltendő szabadságvesztés is várhat Michaelra. A múlt héten Budapesten koncertező énekes az első tárgyalás óta egyébként elég nyíltan nyilatkozik gyógyszerfüggőségéről, sőt még azt a véleményét is megosztotta a sajtóval, hogy szerinte egy sokkal jobb és békésebb világban élnénk, ha mindenki rendszeresen szívna marihuánát.