A Bon Jovi és a White Stripes versenyez a listákon

Vágólapra másolva!
A Bon Jovi és a White Stripes párharcáról szólt a múlt hét a lemezlistákon - mindkét zenekar új albuma az első öt között kezdett a világ valamennyi komolyabb jelentőségű listáján (igaz, a Bon Jovi lemeze Európában már egy héttel korábban kijött). Amerikában tehát a Lost Highway, a briteknél pedig az Icky Thump vezet, míg a németeknél egy újabb helyi Megasztárt ölelhet keblére az ország.
Vágólapra másolva!

Ahogyan azt várni lehetett, Amerikában rögtön élre ugrott a Bon Jovi "country" albuma, a Lost Highway, melyet a stílusirányzat tradicionális fővárosában, Nashville-ben rögzített a zenekar, és a közreműködők is a country sztárjai közül kerültek ki.

A tizedik albumával készülő Bon Jovi harmadszor ért a Billboard lista csúcsára - legutóbb még az 1988-as New Jersey-nek sikerült ez a mutatvány. Az eredmény ismeretében tehát mindenképpen szerencsés döntés volt, hogy Jon Bon Jovi és társai az amerikai tradíciókhoz visszanyúlva frissítették fel dallamos rockzenéjüket, amely az utóbbi kicsit kifáradni látszott.

Most viszont olyan vetélytársat sikerült a zenekarnak megelőznie, mint a White Stripes, amely egyébként karrierje eddigi legjobb amerikai listahelyezését csípte el az Icky Thump-pal, a hatodik albumával. Jack és Meg White duója egyébként sokáig inkább Európában volt népszerű, semmint az Államokban, de mostanra már beérett a kemény munka gyümölcse, amit az is bizonyít, hogy a White Stripes új kislemeze, az albummal egyező című Icky Thump is a duó eddigi legjobb single listás helyezését hozta: a Hot 100 26. helyéig jutott, amely különösen bravúros, ha azt nézzük, hogy ez talán a Stripes eddigi legkevésbé hagyományos kislemezdala.

A dobogó harmadik fokára is egy új belépő állhatott, méghozzá a nyugat-virginiai Brad Paisley személyében, aki a kortárs country egyik legnagyobb csillaga. Paisley az 1999-es Who Needs Pictures című, bemutatkozó lemezével robbant be a köztudatba, és azóta stabilan ott található az amerikai lemezvásárló közönség kedvencei között. Ezúttal a 5th Gear című albuma a 3. helyhez volt elég, azt pedig talán mondani sem kell, hogy a country listát simán vezeti.

Forrás: [origo]

Shop Boyz


A Top 10 többi albuma mind lefelé csúszott, vagy legalábbis megrekedt a múlt heti pozícióban, kivéve az egy szem Amy Winehouse albumát, mely a hetedik helyről verekedte fel magát a tizedikre, és már megközelítőleg 700 ezer kelt el belőle, csak az Egyesült Államokban.

A 11. helyen egy frissen befutott atlantai rap trió, a Shop Boyz debütálása található Rockstar Mentality címmel, mely egyértelműen a sláger Party Like A Rockstar hátán kapaszkodott fel ilyen magasra. A rockos fílinggel bíró Party Like A Rockstar a dögös gitárriffeken kívül annak is köszönheti többek között népszerűségét, hogy olyan hírességeket emlegetnek benne, mint az Osbourne család vagy Marilyn Manson. 14. a college rádióknak szóló, dallamos rockzenében utazó Lifehouse zenekar, melynek a Who We Are című albuma az eddigi leggyengébb helyezése a Billboard listán.

Forrás: [origo]

Mandy Moore


Új név még a Top 50-ben a St. Louis-i rapper, Huey (Notebook Paper című lemez a 26.), az R&B énekesnő Chrisette Michele (I Am, és a 29.), valamint a karrierje új szakaszát "érett" lemezzel megkezdő Mandy Moore (Wild Hope, és ez a 30.). A kislemezlistán az égvilágon semmi nem változott, továbbra is Rihanna és az Umbrella a No. 1., mint ahogy követői sem változtak.