Gwen Stefani jól viselkedett Malajziában

Vágólapra másolva!
Ígéretének megfelelően nem okozott túl nagy gubancot malajziai koncertje során a No Doubt szólóban is sikeres énekesnője, Gwen Stefani. A közel tízezer néző egy jóval visszafogottabb Gwent láthatott, így mindenki örülhetett, még a korábban hevesen tiltakozó muszlim diákok szervezete is boldogan távozhatott a Kuala Lumpur-i fellépésről.
Vágólapra másolva!

Igazi jó kislányként viselkedett élete első malajziai koncertjén Gwen Stefani, de legalábbis próbált minden előzetes kérésnek megfelelni az ott tartózkodása alatt.

A koncert olyan remekül sikerült, hogy még a konzervatívabb malájok is gratulációjukat fejezték ki az énekesnőnek. Mint korábban az [origo] is beszámolt róla, heves tiltakozások előzték meg Gwen Stefani első, Kuala Lumpurban megrendezésre kerülő önálló koncertjét. A Muszlim Diákok Szövetsége Gwen visszafogottnak semmiképp nem nevezhető viselkedése és olykor sokat sejtető színpadi ruházata miatt szerette volna betiltani a rendezvényt. Stefani és a koncertszervező cég így előzetes ígéretet tett a tiltakozó fiatalok számára, hogy minden helyi vallási és etikai írott és íratlan szabályt be fog tartani az énekesnő, azaz egy jóval diszkrétebb, zártabb ruházatban szereplő Gwent fognak látni a színpadon a nézők.

Az ígéretek valóra is váltak Stefani lemezbemutató, Sweet Escape címet viselő turnéjának múlt keddi Kuala Lumpur-i állomásán: állig begombolt kabátban és zárt viseletben énekelte végig - igaz, szerényebb stílusban - a két órás fellépést.

"Jószerivel akár maláj is lehetnék" - mondta a mikrofonba Gwen. "Csak azt szeretném, ha tudnátok, hogy nagyon jól érzem magam itt ma este. Csodálatos közönség vagytok!"- fűzte hozzá elégedetten.

Időközben az is kiderült, hogy Gwent némi családi szálak is fűzik Malajziához, ugyanis férje, Gavin Rossdale rokonai közül páran pont a malájok fővárosában élnek. Így miattuk is szeretett volna megfelelni a helyi elvárásoknak. Bár ahogy a koncert előtt adott interjúja során elmondta, eddigi karriere során még soha nem futott bele ekkora ellenállásba, ilyen jellegű támadássorozatnak még nem volt korábban elszenvedője.

"Közel 20 éve dolgozom a zeneiparban, és ez az első alkalom, hogy bármilyen támadás érne, olyan emberek irányából, akik teljességgel félreértik a munkámat" - nyilatkozta egy helyi újságnak. "Nem vagyok rossz lány, higgyék el!" - hangsúlyozta.