Picassót, Boterót raboltak el egy kamionból Madrid mellől

Vágólapra másolva!
Ötmillió euró értékben raboltak el egyebek mellett Pablo Picasso, Fernando Botero, Eduardo Chillida és Antoni Tapies alkotásokat egy Madrid melletti raktárban parkoló kamionból. A rendőrség egyelőre csak annyit közölt, hogy a sofőr egy román állampolgár volt.
Vágólapra másolva!

Mintegy ötmillió euró értékű műkincset raboltak el Spanyolországban, a Madrid közelében fekvő Getafe városban - jelentette be a madridi rendőrség. A spanyolországi múzeumok tulajdonában lévő műkincseket - köztük Pablo Picasso, Fernando Botero, Eduardo Chillida és Antoni Tapies alkotásai - egy kölni kiállításról kamionnal szállították haza.

A jármű a getafei ipari park egyik raktárában parkolt, onnan lopta el szombaton három álarcos férfi a műalkotásokat. A rablást azonban csak kedden fedezték fel, amikor a műkincseket el akarták szállítani a tulajdonos múzeumokba, ám a kamion rakterét üresen találták.

A rendőrség azt gyanítja, hogy a rablók megbízás alapján dolgoztak, és belső segítséget kaptak. A tolvajoknak ugyanis csak a raktár zárát kellett felfeszíteniük, a kamiont viszont saját kulcsaival nyitották fel. Az időzítés alapján is biztos, hogy számtalan információval rendelkeztek a kamion érkezéséről, ott-tartózkodásáról és a műkincsek továbbszállításának időpontjáról.

A rendőrség egyelőre csak annyit közölt, hogy a sofőr egy román állampolgár volt. Egyelőre nem világos, hogy miként lehetséges az, hogy a kulcsok a kamionban voltak. A nyomozással jól haladnak, de még senkit nem vettek őrizetbe. Az ipari kamerák rögzítették ugyan a rablást, de a felvételek alapján nem felismerhetők az elkövetők.

A spanyol sajtó úgy tudja, hogy a műkincsek egy részére nem kötöttek biztosítást a tulajdonosok.