Berendelte Alföldi Róbertet a nemzeti erőforrás miniszter

Vágólapra másolva!
"Viselkedésével átlépett egy határt" - így kommentálta hétfőn Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatójának pénteki kijelentését, amelyben állítólag orális szexet kívánt azt őt faggató újságírónak.
Vágólapra másolva!

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter vizsgálatot indított a Nemzeti Színházat igazgatója, Alföldi Róbert múlt heti kijelentései miatt. A miniszter a parlament hétfői plenáris ülésén, Pörzse Sándor jobbikos képviselő kérdésére válaszolva azt mondta, ha igazak a hírek arról, hogy az igazgató mit mondott sajtótájékoztatóján, akkor a "viselkedésével átlépett egy határt". Ha bebizonyosodnak a sajtóhírek, akkor Alföldi Róbert méltatlanná vált egy kiemelt nemzeti intézmény vezetésére - fogalmazott Réthelyi. Hozzátette, Alföldit hétfőre berendeltette az irodájába. Alföldi Róbert az [origo] megkeresésére sajtósán keresztül üzente, hogy nem kíván reagálni a miniszter szavaira.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

A Nemzeti Színház múlt pénteki évértékelő sajtótájékoztatóján az igazgató beszámolója után lehetőség volt kérdéseket is feltenni. Ekkor Sinkovits Szilvia, a Nemzeti 1 Televízió munkatársa Alföldi Róbertet arról kérdezte, hogy: azok után, hogy Nagy József műveit provokatív és megosztó módon vitte színpadra, nem gondolja, hogy le kéne mondania? Alföldi erre röviden úgy válaszolt először, hogy nem. A Heti Válasz beszámolója szerint az igazgató ezután visszakérdezett, hogy az újságíró melyik műre gondol, és melyik előadást látta egyáltalán, amelynek alapján ez a véleménye alakult ki. Erre az újságírónő bevallotta, hogy nem látta a darabot, viszont látta Madách Az ember tragédiájának római színében az orális jelenetet. Alföldi erre úgy reagált, hogy ajánlja olvassa el a római színt. Az újságírónő erre megkérdezte: "Ön ezt egy 12 évessel megnézetné?" "Meg bizony" - hangzott Alföldi válasza, majd hozzátette: "Önnek pedig kívánok ilyen orális szexet, innentől kezdve egész életében".