Tarlós válasz nélkül hagyta a vesztes színházigazgató kérdéseit

Vágólapra másolva!
Márta István, az Új Színház január végén távozó igazgatója pénteken magánbeszélgetést kért Tarlós István főpolgármestertől, hogy megtudja, mit kifogásolt a főpolgármester az Új Színház vezetésére benyújtott pályázatában. Márta szerint a beszélgetésen Tarlós csak a győztes pályázó, Dörner György pályázatának erényeit méltatta.
Vágólapra másolva!

Márta István, az Új Színház január végén távozó igazgatója nem kapott választ a főpolgármestertől pénteki találkozójukon arra, hogy miért nem győzte meg eléggé pályázata. Márta szerint a főpolgármester magánbeszélgetésükön Dörner György pályázatáról beszélt, megemlítve: az tetszett benne neki, hogy magyar darabokat, klasszikus módon, magyar rendezőkkel fog színpadra vinni. Márta István szerint Tarlós István neki is megerősítette, amit korábban mondott: egy éven belül kiderül, hogy ez a színház működőképes-e, és amennyiben a teátrum rosszul működik, levonja a következtetéseket.

"Bizalma nem bennem, hanem Dörner Györgyben, illetve intendánsában van meg, ezt a döntését tiszteletben tartom" - mondta Márta István. Mint az MTI-nek a megbeszélést követően elmondta, Tarlós István döntését véglegesnek látja. Hozzátette: január 31-én búcsúzik az Új Színháztól és valószínűleg a fővárosi kulturális élettől is, máshol valósítja meg elképzeléseit.

Tarlós István a találkozót követően nem kívánt nyilatkozni.

A főpolgármester július végén írt ki pályázatot a Madách Színház és az Új Színház vezetői posztjának betöltésére, miután eddigi vezetőik igazgatói megbízatása 2012. január 31-én lejár. Az Új Színház igazgatói posztjára ketten nyújtottak be pályázatot: az eddigi igazgató, Márta István rendező, illetve a Pécsi Nemzeti Színház vezetésére tavaly sikertelenül pályázó Dörner György színművész. A főpolgármester október 6-án jelentette be, hogy Dörner Györgyöt nevezte ki az Új Színház új igazgatójának.