Internetes közösségi felületeken is megjelent az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK): egyebek mellett blogot indított, képmegosztó oldalon publikálja felvételeit, videocsatornát gondoz, audio-állományokat oszt meg és egyéb dokumentumtípusokat is elérhetővé tett.

 

A Facebookon csaknem ezer taggal, az iWiW-en is több száz ismerőssel rendelkező könyvtár közösségi felületei február első napjától érhetők el hivatalosan, előtte két hónapig tesztelték a működést. A könyvtár reményei szerint a webes eszközök használatával leegyszerűsödik és hatékonyabbá válik a felhasználók közötti kommunikáció - közölte Bóka B. László, az OSZK sajtóreferense az MTI-vel. A népszerűbb közösségi oldalakon és mikroblog-szolgáltatásokon túl az OSZK blogot is indított, miközben képmegosztó oldalon publikálják a legérdekesebb fényképeiket és videocsatornán tárolják a könyvtárról megjelent információkat.A folyamatosan bővülő elektronikus felületek teljes listája erre tekinthető meg.

A könyvtár munkatársai az elmúlt időszakban az olvasók kérései alapján, többek között a kódexek online elérésében segítettek, de számtalan esetben a beiratkozásról vagy éppen az elektronikuskönyv-olvasókról adtak tájékoztatást. Az online felületek bővülésével elsősorban azt szeretnék elérni, hogy az olvasók az eddiginél is könnyebben léphessenek kapcsolatba a könyvtár üzemeltetőivel és visszajelzéseket küldjenek arról, hogy milyen fejlesztéseket használnának szívesen - olvasható a közleményben.