Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Igazából nem ölne DJ-t a Green Day

Green Day: Kill The DJ
Vágólapra másolva!
Vér folyik a diszkóban, de így is folytatódik a tánc a punkzenekar új klipjében.
Vágólapra másolva!

Mint tudjuk, a Green Day három lemezt is kiad idén. Ezek egyikén (feltehetőleg az elsőn) szerepel majd a Kill The DJ című szám, amihez Samuel Bayer rendezett klipet. Van benne erőszak, de igazából nem dj-t ölnek meg, ha egyáltalán bárkit. A nyitó jelenetben motorozik a zenekar, ám ebből figyelemreméltóan nem következik semmi, csak az, hogy eljutnak valahova: egy diszkóba. Az öltözékekből és kellékekből nyilvánvaló, hogy elektronikus tánczenére őrjöng a tömeg, amelyben a Green Day tagjai faarccal vonulnak - aztán a színpadon van már grimaszolás (de mit keresnek ott?). Majdnem két és fél percet kell várni az erőszakra: két táncoló lány verekszik, majd lesz vér is, egyre több, homályos eredetű, de így is folytatódik a tánc. Aki nem bírja az ilyet, ne nézze meg!

A dalszöveg igazából nem a dj-k meggyilkolására szólít fel: a lírai énnek egy hang mondja a fejében, hogy le kéne lőni a dj-t. Billie Joe Armstrong énekes-gitáros a Rolling Stone-nak azt magyarázta, hogy a dal a folyamatos zajról szól, az ellen kel ki, hogy mindenki folyamatosan beszél és beszél és nem mond semmit. Ettől még volt, aki úgy értelmezte a dalt, hogy az az Amerikát meghódító elektronikus tánczene ellen szól. A Los Angeles Times pedig hosszú cikket szentelt annak, hogy ez ugyan így hülyeség, de sajnos a politikai üzenetet nem sikerül értelmesen kibontania a Green Daynek. Armstrong egyébként azt is mondta, az volt a céljuk, hogy "táncolható zenét írjunk, anélkül, hogy tánczenekarrá lennénk"; és hogy ez az első olyan dala, aminek egyenletes 4/4 ritmus az alapja.

Kapcsolódó hír, hogy az énekes-gitárost Olaszországban kórházba szállították, el is maradt egy koncert. Aztán kiengedték, visszatért Los Angelesbe. Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy mi volt a baj; a TMZ készített egy videót a reptéri megérkezésről, amiből úgy tűnik, hogy elment a hangja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről