Bal lábbal kel, és megissza a kakaót - hat magyar klip

Kiscsillag
Vágólapra másolva!
Huszonöt év után látogatja meg a Napoleon Boulevard Júliáját a Kiscsillag, menőzni próbál Halott Pénz mackós haverja, bajszos pasi ad squashleckét a Thomas Mark tagjainak, illetve még a Cimbaliband, az Ivan & The Parazol és a Hippikiller legújabb videoklipjei.
Vágólapra másolva!

Kiscsillag - Őrkutya

Lovasi Andrást megidézte a Napoleon Boulevard jó huszonöt éves slágere, a Júlia nem akar a földön járni, és írt egy szerelmes dalt a mostani Júliához. Az Őrkutya című számhoz készült klipet ráadásul a legkúlabb magyar kliprendező, Miki357 rendezte, és tipikusan nem az a darab, amin az ember elsőre túlteszi magát, hisz tele van számos olyan képpel, amiket sokféleképpen lehet értelmezni (és itt most nem arra gondolunk, hogy Lovasi András egyre jobban emlékeztet R. Kárpáti Péterre, a Barátok közt egykori Andrására).


Halott Pénz - Minden szobába kell álom

Halott Pénzről már lassan egy éve tudjuk, hogy a fenék a gyengéje, úgyhogy épp ideje volt egy új klippel előállni, melyet ugyanaz a Fűrész Zsolt rendezett, aki az előző kettőt is. A főszereplő ezúttal is a már többször látott Jack Black-hasonmás, aki nem mellesleg Baranya megye válasza is Klág Dávidra, a Cink.hu újságírójára. A dalban közreműködik Kőváry Zoltán (The Trousers, SALT-III) is, a klip főszereplője pedig ezúttal rocksztári babérokra tör.

Thomas Mark - Jean-Paul

Kolin Márk és Kollektíva TMX közös projektjéről már írtunk, ezzel a klippel viszont még adósak voltunk mostanáig, pedig igazán kár lenne elsiklani az első negyedév egyik legjobban sikerült videója mellett. Ebben Márkó és Tamás squasholni tanul, amiben egy bajszos férfi, bizony Jean-Paul van a segítségükre, és a Kostil Luka (a több remek klipet jegyző Kostil Danila öccse) által rendezett humoros klipből kiderül a squash titka is.

Ivan & The Parazol - Sellin' My Soul

A fiatal budapesti rockzenekar, az Ivan & The Parazol idén fellépett az austini SXSW fesztiválon, tudomásunk szerint egyetlen magyar résztvevőként. Sőt játszott pár más városban is a tengerentúlon, és ezen a nagy utazáson forgatták az együttes új klipjét, ami pont olyan, mint amilyennek egy úti videoklipnek lennie kell.

Cimbaliband - Hétfő

A megfogalmazása szerint kelet-európai cimbalom rock'n'rollt játszó Cimbaliband klipjét is ugyanúgy Fűrész Zsolt rendezte, mint Halott Pénzét, és ez is a kis költségvetésű, ámde vicces kategóriát nézte ki magának. Itt a főhős sivár hétköznapjait illusztrálja a nagy létszámú zenekar, amely rendre feltűnik a kíséretében, kár, hogy ő maga ebből mit sem vesz észre.

Hippikiller - Runnin' with the Devil

A Bihari Balázs vezette, hobbizenekarként működő, de közben rendes klipeket is gyártó Hippikiller új videóját Héjja Piros rendezte (a nagybőgő-snitteket Dékány László készítette, a többi 1971-es archív felvételekből van, és maga Bihari Balázs szerepel rajtuk) egy Van Halen-szám feldolgozására.