Kitör a buli az egész világon

Robin Thicke - Blurred Lines ft. T.I., Pharrell
Vágólapra másolva!
Ha májusban feltettük volna a kérdést, hogy mi lesz a nyár slágere, valószínűleg nem nagyon lett volna vetélytársa a Daft Punknak és a Get Luckynak. Augusztus utolsó és szeptember első napján azonban már nem ilyen egyértelmű a helyzet. Vagy mégis? UPDATE: A cikk alján az összes szám meghallgatható egyben.
Vágólapra másolva!

Tavaly nyár végén arra kértük olvasóinkat, segítsenek megtalálni az év Macarenáját, vagyis a legnagyobb nyári slágert. Akkor Michel Teló Ai Se Eu Te Pegója lett a győztes, a Call Me Maybe és a Somebody That I Used To Know előtt, ami azt mutatta, hogy a nyári slágernek egyáltalán nem kell frissnek lennie, hiszen mindhárom szám a korábbi években született.

Idén ugyanúgy akadtak tavalyról átlógó sikerdalok, ám igen komoly kihívójuk akadt a Daft Punk személyében, miután a trükkös kampánnyal felvezetett Get Lucky idén áprilisban lépett a porondra, és hirtelen mindenkinek oda kellett figyelnie rá. Egyeduralomról azonban nem beszélhetünk, hiszen a franciáknak több kihívójuk is akadt, és akkor még a nyilvánvalókon kívül is lehet a mezőnyben néhány sötét ló. Akinek az alábbi nevek és címek esetleg semmit nem mondanak, érdemes belehallgatniuk, mert könnyen lehet, hogy köztük van az, amire a szomszéd srác minden reggel veri a padlót!

Mi volt Magyarországról nézve 2013 nyarának legnagyobb világslágere? Döntsék el a szavazatok!

Arash feat. Sean Paul: She Makes Me Go

A She Makes Me Go refrénje kezdésként olyannyira bivalyerős, hogy ember nincs, aki egy hallás után ki tudja verni a fejéből, plusz az Ice MC húszéves slágeréből elcsent alapokkal eurodance-es feelinget biztosít a számnak. És akkor még Sean Paulról nem is beszéltünk. Az iráni-svéd Arash pozícióját gyengíti, hogy Közép-Európától nyugatra nem igazán ismerik.

Avicii feat. Aloe Blacc: Wake Me Up

Avicii legnagyobbnak bizonyuló slágere meglepő módon nem pumpálós stadionhouse-on, hanem az Incubus-gitáros Mike Einziger folkos-countrys gitárján és Aloe Blacc megtört énekén alapul. Igaz, aztán jön, aminek jönnie kell, és kitör a buli az egész világon - ez egyáltalán nem túlzás.

Bruno Mars: Treasure

Vajon hány bőrt lehet még lehúzni a kora nyolcvanas évekbeli funky diszkóról? A Daft Punk után Bruno Marsnak is sikerült egyet, a jelek szerint sikerrel, noha ő inkább az Earth, Wind & Fire-vonalban bízik.

Daft Punk feat. Pharrell Williams: Get Lucky

Csak a feldolgozásaival YouTube-ot lehetne rekeszteni, hiszen onnantól kezdve, hogy áprilisban berobbant ez a kellemes diszkószám a köztudatba, nem volt kérdés, hogy telitalálat. Na de lehet szeretni négy hónap agyonjátszás után is?

Duke Dumont feat. A*M*E: Need U (100%)

Ez már a brit tánczene legújabb hulláma, amely nagyon is különbözik a veretős EDM-től, és jobb helyeken már ez az év hivatalos klubhangzása. Na de mit kezdünk vele mi, magyarok?

Emmelie de Forest: Only Teardrops

Ha már tavaly is betettük Loreen Eurovízió-győztes dalát, a dán arisztokrata hippilánytól sem tagadjuk meg a lehetőséget, noha az Only Teardrops nem aratott akkorát, mint a tavalyi svéd versenydal. Vagy mégis?

Icona Pop feat. Charli XCX: I Love It

A svéd csajok lehengerlő bulislágere annyira nem idei, hogy már a kedvenc tavalyi slágereink közé is beválogattuk, idén nyáron viszont azon kaptuk magunkat, hogy nem tudunk kimenni az utcára anélkül, hogy legalább egyszer ne hallanánk valahol.

Imagine Dragons: Radioactive

Akik hiányolják a rockzenét, azoknak rossz hírünk van: az idei megaslágerek között talán még a korábbiaknál is kisebb súllyal esik latba a rock, és amikor igen, az sem feltétlenül úgy, ahogy azon a generációk felnőttek. A Radioactive-ben is van némi elektronika, sőt dubstep elemek is, viszont ezzel a refrénnel kisebb településeket is el lehetne söpörni akár.

John Newman: Love Me Again

Ezt az angol fiatalembert a Rudimental tavalyi slágereiben hallhattuk először, ez pedig még talán azoknál a számoknál is emlékezetesebbre sikeredett. Ha a Radioactive refrénje falvakat sodor el, akkor ez az "I NEED TO KNOW NOW..." kisvárosokkal tehetné ugyanezt.

Macklemore & Ryan Lewis: Thrift Shop

Ez a szám pont egy éve kezdte agresszív terjeszkedő politikáját Amerikában, és idén nyárra jutott el odáig, hogy közismert lett mifelénk is. A (talán nyúlt) szaxofonloopra felfűzött Thrift Shop nemcsak az év legnagyobb slágere eddig Amerikában, de a legtöbb példányban eladott dalok versenyében is sikerült vele a duónak megelőznie Eminemet.

Naughty Boy feat. Sam Smith: La La La

Egy újabb, a kontinensen is népszerű sláger a brit klubszíntérről, melyben a Disclosure tavalyi slágeréből ismert Sam Smith énekel. Naughty Boynak eddig messze ez a lalalázós száma a legnagyobb sikere, de mennyire érte el a mi ingerküszöbünket?

One Direction: Best Song Ever

A legnépszerűbb fiúcsapat Pete Townshend által is jóváhagyott rágógumirockja sem maradhat ki, pláne, hogy nálunk is sokan álmodoznak arról, hogy Niall, Zayn, Liam, Harry vagy Louis kíséri el őket szamócát szedni (vagy esetleg mind az öten).

Pitbull feat. Christina Aguilera: Feel This Moment

Pitbull az a kopasz pasi, aki rendszerint híres régi slágerek lebutított verzióit csinálja meg, világsztár közreműködőkkel és faék egyszerűségű rapbetétekkel, viszont valamit mégis csak tudhat, hiszen elképesztően sikeres. Idén egyebek között a Take on Me-t rombolta szét, méghozzá Christina Aguilera segítségével, az eredmény pedig természetesen világsiker.

Robin Thicke feat. T.I & Pharrell: Blurred Lines

Egy újabb nagyvad, a Blurred Lines is ott van az év megaslágerei között (plusz félmeztelen nős videó), és Robin Thicke dalához a változatosság kedvéért szintén egy régi funk/diszkósláger szolgált alapul, méghozzá Marvin Gaye Got to Give Upja. Viszont ebben is énekel Pharrell Williams, aki mindjárt magáénak érezhet az év legnagyobb slágerei közül kettőt is.

will.i.am feat Britney Spears: Scream & Shout

Te jó ég, már megint ez az irritáló will.i.am! És micsoda buta sláger! És hogy az istenbe lehet, hogy ez mégis tök jól működik?!

Mind a 15 szám meghallgatható egymás után itt: