Nagy kaland lesz nem menni sehova

Konyha zenekar, videoklip
Konyha: Lesz majd egyszer videoklip
Vágólapra másolva!
A Konyha zenekar animációs klipje tele van szürreális képekkel, mégis meg tudja ragadni az otthonra találás érzését. A Lesz majd egyszer a Quarton látható először.
Vágólapra másolva!

Ebben a bizonyos otthonban fák nőnek, madarak repkednek és rókák lopakodnak, és még ennél is sokkal furább dolgok történnek, hogy a néha feltűnő geometriai alakzatokról ne is beszéljünk. De van egy gitározó lány, aztán jön egy doboló fiú, és végül valahogy mégis minden stimmel. A szürreális jelenetek elérik, hogy az otthon ne szürke, unalmas biztonságnak tűnjön, hanem a legnagyobb élménynek: hogy tényleg "nagy kaland lesz nem menni onnan sehova már".

A klipet a zenekar állandó grafikusa, Lossonczy Bazsó készítette. A Konyha frontembere, Szepesi Mátyás ezt mondta róla: "Bazsóval már-már összenőttünk: ő rajzolta a Kiskifli klipjét, Konyhanyelv lemezünk borítóját és rengeteg flyerünket. Körülbelül egy éve mutatott nekem egy rajzot, amit egy reklámkampányhoz készített: egy lány és egy fiú ültek egy lakásban, amiben fák nőttek - én pedig aljas módon azonnal rácsaptam a rajzra, hogy ez nekünk kell! Nem sokkal előtte született a Lesz majd egyszer című dalom, és döbbenettel láttam, hogy ez a szám elevenedett meg a képen. Bazsó innentől teljesen szabad kezet kapott, fél évig rajzolta-csiszolta a klipet - szerintem még szenteste is ezt rajzolta. A dalt egy szakítás ihlette, lényegében egy csavargó álmodozása arról, milyen jó lesz egyszer otthonra találni valaki mellett, kipakolni a kartondobozból az álmokat a nappaliban és utána elégetni a dobozt, mert már úgysincs rá szükség."

A Lesz majd egyszer a Konyha második, ősszel megjelenő, Elmentek a szörnyek munkacímű lemezén lesz rajta. Erről korábban az Alvópóló című számot lehetett megismerni. Az első lemez, a Konyhanyelv itt hallgatható végig, itt írtunk róla. A zenekar tavaly karácsonykor egy rendhagyó koncertlemezt jelentetett meg, ez is a Quarton debütált. Legközelebbi koncertjük május 31-én lesz a Kobuci Kertben.