Új műfaj született, a könyvtrailer

könyv trailer
Vágólapra másolva!
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói mozgóképes előzeteseket készítettek az Európa Könyvkiadó köteteihez. A legjobb trailert a közönség választhatja ki, de a kiadó hivatalos díjátadón fogja elárulni, hogy ki nyerte a közönségszavazást.
Vágólapra másolva!

2013 tavaszán Csáki Lászlónak, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tanárának kezdeményezésére indult el az együttműködés az egyetem és a kiadó között. Idén a hallgatók többször is találkoztak a kiadó munkatársával, prezentálták a tervet és szükség esetén a „megrendelő” megjegyzései szerint változtattak rajta. A könyvtrailerek elkészítése így modellezte a megrendelő és az alkotó közös munkáját.

A könyvtrailer az elmúlt években egyre népszerűbb műfajjá vált, nemzetközi és hazai könyvkiadók is használják könyveik népszerűsítéséhez. A kisfilmek célja hasonló a mozielőzetesekéhez: az olvasói érdeklődés felkeltése, a könyv témájának, történetének felvillantása.

Horváth Réka előzetese Robert Merle Védett férfiak című könyvéhez

Nem árul el sokat

A jó trailer egyértelművé teszi a kötet műfaját, kedvet csinál az olvasáshoz, de nem árul el túl sokat, nem lövi le a történet fordulatait.

Tóth Balázs videója Frédéric Beigbeder 2999 Ft című könyvéhez

A művek közül a kiadó munkatársai választották ki a tíz legjobban sikerült munkát, amelyekből most a nagyközönség szavazhatja meg a legjobbat. A szavazás 2014. szeptember 21-ig tart.

Marckó Luca trailere Hatice Meryem Csak egy hüvelyknyi férjem legyen című könyvéhez