Mégis lesz folytatása a Millenium-trilógiának

A tetovált lány
Vágólapra másolva!
Augusztusban jelenik meg a 2004-ben elhunyt Stieg Larsson Millennium-trilógiájának folytatása, amelyet szintén svéd szerző, David Lagercrantz írt.
Vágólapra másolva!

Az ötvenévesen szívinfarktusban elhunyt Larsson krimitrilógiája, amelynek főhőse a tényfeltáró újságíró, Mikael Blomqvist és a hacker Lisbeth Salander, napjaink egyik legsikeresebb regénysorozata lett.

A tetovált lány, A lány, aki a tűzzel játszik és A kártyavár összedől című kötetek 50 országban 75 millió példányban keltek el, a történetből Hollywoodban és Svédországban is filmfeldolgozás készült.

A tetovált lány Forrás: Viasat3

Pár éve még úgy tűnt, hogy Larsson élettársa írja meg a folytatást, de valószínűleg nem kapott engedélyt a családtól. Most azonban mégis elkészül a következő rész: A Svédországban szintén befutott írónak számító David Lagercrantz írja, akinek 2013-ban Zlatan Ibrahimovic futballsztárról jelent meg nagy sikerű életrajzi munkája.

A Millennium-sorozat negyedik könyvének a Det som inte dödar oss (Ami nem öl meg minket) címet adta. A regény augusztus 27-én jelenik meg 35 országban - közölte a svéd Norstedts kiadó szóvivője.

A kiadó korábban már elárulta, hogy a folytatás új elemekből építkezik, és semmit sem tartalmaz majd Larssonnak a negyedik részhez készített vázlataiból.