Johnny Depp világhírű fesztiválok nagyszínpadjain zenél

Johnny Depp Alice Cooper 2015
LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 09: Musician Alice Cooper (L) and actor Johnny Depp attend the 55th Annual GRAMMY Awards Pre-GRAMMY Gala and Salute to Industry Icons honoring L.A. Reid held at The Beverly Hilton on February 9, 2013 in Los Angeles, California. Larry Busacca/Getty Images for NARAS/AFP
Vágólapra másolva!
A Karib Tenger Kalóza, Johnny Depp, filmes karrierje mellett, egyre több energiát fektet a zenélésbe is. Hollywood Vampires nevű új zenekara, élen a legendás Alice Cooperrel, "A" kategóriás fesztiválok nagyszínpadjain is feltűnik majd. 
Vágólapra másolva!

Alice Cooper instagram bejegyzése szerint, a Hollywood Vampires néven alakult csapat - melynek tagjai között az Aerosmith gitárosa, Joe Perry is szerepel - csak magas presztizsű rendezvényeken lép majd fel. Ilyen a Rock in Rio fesztivál is, ahol olyan zenekarokkal kerülnek egy színpadra mint a System of a Down, a Queens of the Stone Age, vagy a nemrég újraalakult Faith No More.

Alice Cooper és Johnny Depp az idei Pre-Grammy gála előtt, február 9-én. Forrás: AFP/Larry Busacca

Sőt mi több, a banda - ami egy hetvenes évekbeli "kocsma-klubról" kapta a nevét, Cooper mellett olyan tagokkal, mint John Lennon, Harry Nilsson, Keith Moon és Ringo Starr - már az első albumuk megjelenésén is dolgozik. Depp korábban már többször is feltűnt Cooper ritmusgitárosaként, miután Tim Burton Éjsötét árnyék című filmjének forgatásán találkoztak. Cooper mellett, első koncertjét 2012-ben, a Los Angeles-i Oprheumban adta.

"Rengetegszer látjuk egymást. Közeli barátommá és zenésztársammá vált az utóbbi időben. Nagyon sok felvételt is csináltunk közösen mostanában. Ő egy nagyon tehetséges és cool srác. Johnny az az ember, akinek kényszerből soha nem kell csinálnia semmit sem. Az csinál amit csak akar. Ez nem az egójáról szól" - nyilatkozta Cooper a Rolling Stone magazinnak.

"Johnnynak van valami old school rock & roll feeling a játékában. Nagyon választékos és figyelmes, azonban nem játszik semmit túl, amit nagyon sok gitárosnak elkéne tanulnia tőle. A másik, hogy ő nem feszít a színpadon, ami eleinte még engem is meglepett. Egyszerűen csak boldog, hogy ott lehet és élvezi a zenét. Ez az amit igazán szeretek Johnnyban, hogy ő tényleg csak az élvezetért zenél, mert imádja. Ő elsősorban zenész volt, és úgy gondolom ez mai napig közel áll a szívéhez" - teszi hozzá Alice Cooper.