Vágólapra másolva!
Míg ByeAlex Ívnek, a Compact Disco a Passednek szurkol A Dalban.
Vágólapra másolva!

Minap az elmúlt évek Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyének nagy nevei az MTI-nek véleményezték A Dal idei mezőnyét.

A Kossuth-díjas előadóművész, dalszövegíró Kovács Kati tavaly volt A Dal zsűritagja. A népszerű énekesnő a nyolcas döntő résztvevői közül Gájer Bálintról van a legjobb véleménnyel. Úgy látja, a That's How It Goes című dal és a hozzá kapcsolódó produkció nagyon jól kidolgozott, és szívesen látná a májusi bécsi Eurovíziós Dalfesztiválon.

Kovács Kati A Dal 2014-ben zsűrizett Forrás: MTVA

"Számomra mindig szimpatikusak voltak azok a dalok, amelyek kicsit kilógnak a sorból. Annak idején én is több ilyen számot énekeltem a Táncdalfesztiválokon, az Add már, uram, az esőt!, vagy a Nem leszek a játékszered egyaránt egyfajta rockspirituálé volt, egyik sem volt tipikus táncdal" - nyilatkozta Kovács Kati az MTI-nek.

"Szerintem legalább tíz előadót ki lehetne küldeni Bécsbe, a döntő nyolc versenyzője közül bárki nyer, megérdemli. Bár a végén a közönség dönt, úgy láttam, a zsűri véleménye befolyásolja a nézőket" - tette hozzá Kovács Kati.

A Dal 2015-ös második középdöntőjének továbbjutói (Wolf Kati, Passed, Ív és Gájer Bálint) Forrás: MTVA / Penziás Nikolett

Habár ByeAlex Ívnek szurkol, szerinte A Dal 2015-öt végül Csemer Boglárka Boggie fogja megnyerni Wars For Nothing című számával. "Ívnek szorítok a fináléban, de nehéz megjósolni, mi lesz, hogy fog alakulni a verseny" - nyilatkozta ByeAlex.

"Az ő dala nem annyira közönségbarát, bár a zsűri kedveli, így akár a végső négyesbe is bekerülhet. Boggie erőssége az, hogy száz százalékos biztonsággal tudja hozni a magas színvonalat, és van ereje a színpadképének is" - fejtette ki ByeAlex, aki Boggie és Ív mellett legszívesebben a Passedet és a Spoont látná a legjobb négyben.

ByeAlex Ív dalát favorizálja a legjobban Forrás: Margitay Klára/Life.hu

Walkó Csaba a Compact Disco tagjaként, a Sound of Our Hearts című számmal 2012-ben megnyerte A Dal első évadát. A bakui Eurovíziós versenyen a zenekar bejutott a döntőbe és ott a 24. helyen végzett. A frontember 2013-ban tagja volt A Dal zsűrijének.

"Követem az idei magyar verseny eseményeit, és kicsit vegyesek az érzéseim, de azért találni jó dalt. Ezek közül az ízlésemnek leginkább a Passed Mesmerize című dala felel meg, ezt érzem a legőszintébbnek és a legizgalmasabb hangszerelésűnek. Talán egy-két év tapasztalat nem ártana nekik, mert még nagyon fiatalok, az énekest azonban ne bántsuk: emlékszem, amikor azon a színpadon álltam, én is nagyon izgultam és nem énekeltem túl jól. A Passednek van jövője a magyar zenei életben" - hangsúlyozta Walkó Csaba.

A Compact Disco énekese Csemer Boggie dalát is szereti. "Ami a Wars For Nothing szövegét illeti, nyilván nehéz ebben a témában egyedit alkotni, de a dal megállná Bécsben a helyét." - tette hozzá Walkó Csaba. Dicsérte még Wolf Katit, Szabó Ádámot és Gájer Bálintot is — bár az utóbbi kapcsán megjegyezte, hogy szerinte a swing nem igazán működik a dalfesztiválon.

A Dal 2015-ös döntője most szombaton 20:25-kor veszi kezdetét. A második középdöntő Quartos beszámolóját itt tudod megtekinteni.