Paul McCartney is csatlakozott Johnny Deppék zenekarához

Paul McCartney 2014
(FILES) A picture taken on April 19, 2014 shows English musician Paul McCartney performing during the opening concert of his "Out There" tour in Montevideo. Paul McCartney is extending a world tour with nine dates in Europe, including an emotional return to the Beatles' native Liverpool and a headline appearance at Denmark's Roskilde Festival. The 72-year-old British icon will play his first shows in his native country since 2012 with three shows in May in London, Birmingham and Liverpool, he said in a statement March 6, 2015. AFP PHOTO / MIGUEL ROJO
Vágólapra másolva!
Alig pár hete adtunk hírt róla, hogy Johnny Depp, Alice Cooper és Joe Perry megalapították zenekarukat, a Hollywood Vampirest, máris megtalálták a basszusgitárost a csapatba. Csak nem egy negyedik világsztár? Éljen a szupercsapat!
Vágólapra másolva!

Paul McCartney - aki a közelmúltban Rihanna és Kanye West dalában is közreműködött - úgy látszik, csak szupergrupokban érzi jól magát. A Beatles és a Wings után most a Hollywood Vampires debütáló lemezén dolgozik.

A csapat csupa világsztárokból áll, úgy mint a legendás metálénekes Alice Cooper, az Aerosmith gitárosa, Joe Perry és a mostanában filmjeivel rendszeresen megbukó sztárszínész, Johnny Depp. Ha már a balul elsült Mortdecai című film nem hozott sikert neki, ez a zenekar biztos fog, persze ehhez szükség van még egy jó alapanyagra is.

McCartney legközelebb a londoni O2 arénában ad koncertet Forrás: AFP/Miguel Rojo

Perry a Rolling Stone magazinnak nemrégiben azt nyilatkozta, hogy Bob Ezrin kanadai producerrel dolgoznak a készülő lemezükön, aki olyan együttesek albumain is dolgozott, mint a Pink Floyd, a Kiss vagy éppen Lou Reed.

"Olyan barátaink emlékére írjuk ezt a lemezt számtalan feldolgozásdallal, akiket drog- és alkoholproblémák miatt vesztettünk el" - nyilatkozta a magazinnak Joe Perry. McCartney, aki az albumon megosztva énekel Cooper mellett, állítólag olyan jól emlékszik a közel 46 éves dalokra is, mintha egész életében csak azt játszotta volna.

"Mindig tud minden akkordot, szöveget, mindent. Sosem les semmilyen jegyzetből, mintha csak egész életében azt a dalt játszotta volna. Alice, Johnny és én meg csak állunk a próbán, és nézünk egymásra. Komolyan mondom, ha van a teremben igazi egohatalom, akkor az McCartney. Nem számít, ki vagy, mit csináltál és honnan jöttél, ha Paul a teremben van, akkor baromi nehéz koncentrálni a játékra" - tette hozzá az Aerosmith gitárosa.

A szupergrupp a Hollywood Vampires nevet arról a legendás "ivócsapatról" kapta, akik a 70-es években gyakorta összejártak leinni magukat, élén Alice Cooperrel, tagjai között olyanokkal, mint John Lennon, Keith Moon, Harry Nilsson és Ringo Starr.

Alice Cooper és Johnny Depp a február 9-i Pre-Grammy-gála estéjén Forrás: AFP/Larry Busacca

A zenekar a tervek szerint a Rock in Rio fesztiválon is fellép majd, ahol a System of a Down, a Queens of the Stone Age, vagy a nemrég újraalakult Faith No More társaságában lépnek színpadra. Ezt számos koncert követi majd, amiről részleteket még nem árultak el, ahogy még az sem megerősített, hogy a turné során McCartney is velük tart-e majd.

McCartney májusban, a londoni O2 arénában ad koncertet, amit Birmingham és Liverpool követ. A londoni show - a klasszikus világhírű dala - a Yesterday 50. születésnapját ünnepli majd.