Tiesto is beállt a legrosszabbak közé

Balaton Sound Balaton Sound 2015 - Szerda - Tiesto
Balaton Sound 2015 - Szerda - Tiesto
Vágólapra másolva!
A Balaton Sound első napján Tiesto djzett egyet, amiben nem sok köszönet volt. A trance-császárnak is sikerült beállni a sorba a legunalmasabb fellépők közé.
Vágólapra másolva!
Tiesto nagyon veret Fotó: Polyak Attila - Origo

Idén is összegyűltek a szép és lelkes fiatalok, hogy a Balaton-parton egy zenés kreatív tábor keretei között átbeszéljék, hogy mi a kurva anyja, bátyja. Az első napon idén is lecsapott egy hatalmas vihar, amire szerencsére előre lehetett készülni már.

Az időjárás vesztese mondjuk Sterbinszky volt, akit kábé negyedóra után le is zavartak a színpadról.

A fesztivál egy rövid időre szinte ki is ürült, de az esti Tiestóra azért összegyűltek az emberek.

Kisebb csalódást jelentett, hogy Tiesto csak tévéstáboknak adott interjút, pedig ha valaki, ő mostanában egészen érdekessé vált, hiszen több mint tíz év után próbál a trance-ről átváltani David Guetta és Avicii pályájára. Hosszú évek után feladta az ibizai dj-zést is, hogy átköltözzön Las Vegasba, a legjobban fizetett dj-k listáján lecsúszott tavaly a harmadik helyre, és a világ legjobb dj szavazásokon is kiszorult az első háromból.

Tiesto a színpadon Fotó: Polyak Attila - Origo

Hiába tagadná, az évekkel ezelőtti Kaleidoscope című albumán megpróbálkozott még a művészkedéssel is, de annak csúfos bukás lett a vége, a tavaly kiadott lemeze pedig nyilván csak arról szól, hogy megpróbáljon még több pénzt keresni úgy, hogy csúnyán legyorsulták az utóbbi időben.

Tiestónak hosszú évek után kaparnia kell,

úgyhogy kíváncsian vártuk azt is, hogy milyen szettel készül. egy nagyon rossz Guettát kapunk-e, vagy egy elszállós trance-es Tiestót.

Jaj, hát minek is aggódtunk. Se ez, se az nem lett belőle, hanem egy csapnivaló Tiesto-fellépés, ami

semmiben nem különbözött, mint bármelyik kisebb-nagyobb dj fellépése elmúlt évekből.

Hosszúra nyújtott, monoton veretés volt az egész, ami leginkább érdektelenségével tudott meglepni minket. Tiesto is összevissza pakolgatta a számokat, mint David Guetta, vagy a minden kritkán aluli Steve Aoki, aki aztán tényleg minden idők legbutább dj.

Jaj, megy a bulizás Fotó: Polyak Attila - Origo

Tiesto több interjúban is elmondta már, hogy maga sem tartja komoly munkának a dj-zést, ha egyszer valaki megtanulja, hogy kell elkapni a ritmust. Úgy tűnik, hogy a holland dj sokat felejtett az elmúlt években, mert majdnem olyan rosszul csinálta mint Guetta, bár ő legalább becsülettel igyekezett tartani a tempót. Ettől függetlenül viszont bárki állhatott volna helyén, nem számított volna, mert

se íve nem volt a szettnek, se az egyéniséget nem lehetett látni mögötte.

Az embernek már kiadni sincs kedve, hogy minden buli olyan, mintha valaki elaludt volna a Youtube automatikus lejátszója mellett. De legalább most, hogy mindenki ráállt már az elektronikus tánczenére, hogy a legnagyobb amerikai sztárok, mint Skrillex kipörögtek, végre mintha látni lehetne a végét a dolognak. Idén még elbulizgatnak az emberek, egy-két év múlva viszont remélhetőleg mindenki őrülten unni fogja. Tiesto is elmondta, hogy szerinte a dj-k az új rocksztárok. Itt az ideje, hogy őrült nagyot bukjanak mind.