Ne csak butulni járj a Balaton Soundra

joey badass
Vágólapra másolva!
A Balaton Soundon szerencsére idén elrejtettek néhány érdekesebb előadót, hogy legyen valami zenei értéke is a fesztiválnak. 
Vágólapra másolva!

A csütörtök este legjobb neve a Balaton Soundon a Jager Arénában fellépő Joey Badass, aki keménykedős nevével ellentétben korántsem a gengszter vonalat tolja. Sőt, jazzes, soulos alapokra nyomja zenét, és tizenkilenc-húsz éves korára meglepően bölcs, szemlélődő pózt vett fel, amellett persze, hogy nem győzi felemlegetni, hogy ő egyébként kiválasztott zenélésre. Mint a legtöbb rapper, ő is ki van persze akadva a rendőri túlkapásokon, az elgettósodó külvároson, hogy nem vesznek tudomást ezekről a problémákról.

Joey Badass a New York-i rapszíntér egyik legnagyobb reménysége. A város korábban meghatározó volt a hiphopban, de az utóbbi időben elvesztette a jelentőségét. Többek között Joey Badassre is hárul a feladat, hogy visszahozza a régi fényét. Badass pedig ennek megfelelően is írja a szövegeket, sorra idéz a legnagyobb raplegendáktól, szívesen hasonlítja az életútját Naséhoz, és zenében is szívesen kalandozgat a legnagyobb nevek számai között.

A szervezők nem döntöttek rosszul, hogy egy kisebb színpadra tették, mert így nagyobb az esély, hogy megjeleníthesse azt a színes világot, ami egyébként a zenéjét jellemzi. Ha Joey Badass király formában lesz, akkor övé lehet a fesztivál legjobb koncertje, és megmutathatja, hogy a Balaton Soundra nem csak butulni érdemes lejárni. Bár itthon kevesebben ismerik, Amerikában már is az egyik legnagyobb névnek számít, úgyhogy mindenképp érdemes elcsípni.