Ők nyertek az idei Billboard Music Awardson

Billboard Music Awards 2016.
Recording artist The Weeknd, winner of the Top Songs Sales Artist award, Top Radio Song award for 'Can't Feel My Face,' Top Hot 100 Artist award, Top Radio Songs Artist award, Top Streaming Song (Audio) award for 'The Hills,' Top R&B Artist award, and Top R&B Song award for 'The Hills,' poses in the press room during the 2016 Billboard Music Awards at the T-Mobile Arena in Las Vegas, Nevada, on May 22, 2016. / AFP PHOTO / BRYAN HARAWAY
Vágólapra másolva!
Adele egy halom díjjal gazdagodott, igaz, nem tudott megjelenni az átadón. A díjak és az ünneplés mellett az emlékezés is szerepet kapott. Prince híres számát közösen adta elő Madonna és Stewie Wonder a színpadon.
Vágólapra másolva!

Az idei Billboard díjátadó két nagy nyertese The Weeknd és Adele volt. The Weeknd egy etiópiai származású kanadai R&B énekes, aki nagyjából egy éve lett híres, mikor megjelent a harmadik albuma. Elsősorban jellegzetesen magas hangjáról ismert, ehhez jön még extrém hajviselete, ami alapján már könnyen azonosítható azoknak, akik csak sejtik, kiről van szó. The Weeknd, azaz Abel Makkonen Tesfaye összesen nyolc díjat nyert idén, a brit énekesnő, Adele pedig ötöt. The Weeknd többek között a legtöbb dalt eladó, a rádióban legtöbbet játszott, a legtöbbet streamingelt, a legjobb R&B előadó, és a legjobb R&B album tulajdonosa díjakat zsebelte be.

The Weeknd, azaz Abel Makkonen Tesfaye a nyolc díjával. Forrás: AFP/Bryan Haraway

Adele turnéja miatt nem tudott megjelenni a gálán, ezért videoüzenetekben üdvözölte a gála résztvevőit, és így köszöntötte a rajongóit is. Nem csak a legjobb női előadó díját kapta, hanem a legjobb női előadóét is, emellett ő kapta a Billboard 200 nevű toplista legjobb albumának díját is.

Adele lett a legjobb előadó az idei Billboard díjátadón. Összesen 5 Billboard-díjat kapott idén. Forrás: AFP/Frederic J. Brown

A legjobb férfi előadó Justi Bieber lett. A díjazottak között volt még Kirk Franklin gospelénekes, Wiz Khalifa rapper, a Walk the Moon együttes, Meek Mill Dreams Worth More Than Money című rapalbuma is. Tawlor Swift a legjobb turnézó előadó díját kapta, David Guetta pedig a legjobb dance/elektronikus művész díját.

A gálán fellépett Céline Dion is, aki idén januárban vesztette el férjét és bátyját is. Madonna pedig Stevie Wonderrel közösen emlékezett Prince-re, a Pruple Rain című számmal búcsúztatták.

Stevie Wonder és Madonna a 2016-os Billboard Music Awards színpadán. Prince-re emlékezve adták elő a Pruple Rain című dalt. Forrás: AFP/2016 Getty Images/Kevin Winter

Az amerikai Billboard magazin díjátadóját 1989 óta adják át, igaz, 2006 és 2010 között szünetelt a díjátadás. A díjakat nem zsűri ítéli oda az előadóknak, hanem az adott évre vonatkozó eladási, sugárzási, vagy letöltési adataikat veszik figyelembe.