John Lennon gyilkosa börtönben marad

Kult, John Lennon The Beatles
Music legend John Lennon and his wife Yoko Ono pose for photographers in Cannes 17 May 1971 where he presented his movies 'Apotheosis' and 'The Flu'. Le célčbre musicien et chanteur John Lennon pose pour les photographes le 17 mai 1971 ŕ Cannes oů il s'est rendu ŕ l'occasion du Festival du Film. Le chanteur des Beatles a été assassiné le 08 décembre 1980 ŕ New York, ŕ l'âge de 40 ans.
Vágólapra másolva!
Kilencedjére merült fel Mark David Chapman szabadlábra helyezése, de a kérelmet ismét elutasították. Két év múlva próbálkozhat újra.
Vágólapra másolva!

Az esetleges szabadlábra helyezést egy három főből álló bizottság mérlegelte, akik a múlt héten úgy döntöttek, hogy Chapmannek börtönben kell maradnia. Az nem derült ki, hogy milyen indokkal utasították el a kérelmét.

A Hollywood Reporter beszámolója szerint 2014-es, legutóbbi meghallgatása óta

öt levet kapott a bizottság, amelyben a szabadlábra helyezést szorgalmazták.

Yoko Ono, John Lennon özvegye szintén írt a testületnek, és kérte, hogy ne engedjék szabadon Chapmant. Maga Chapman 2014-ben azt mondta, hogy megtalálta Jézust és megbánta tettét. Azt állította, hogy a gyilkosság idején meg volt zavarodva.

A most 61 éves Chapman 1980. december 8-án este többször meglőtte Lennont otthona, a New York-i Dakota-ház előtt. Utána nem menekült el a helyszínről, hanem hagyta, hogy lefegyverezzék, és nyugodtan megvárta a rendőrök megérkezését is. John Lennon a kórházba szállítás közben elvérzett.

Ahhoz nem fért kétség, hogy Chapman volt a gyilkos, hiszen több tanúja is volt a lövéseknek. Ügyvédei viszont azt szerették volna elérni, hogy beszámíthatatlannak nyilvánítsák, de a bíróság végül úgy döntött, hogy a személyiségzavarral küzdő Chapman tudatában volt a tettének. Ezért 1981-ben életfogytiglani börtönre ítélték azzal, hogy legkorábban 20 év múlva kérheti a szabadon bocsátását.