Soha nem látott sikert értek el a magyar artisták

Cirkusz az Éjszakában Recirquel
Vágólapra másolva!
Először válogattak be magyar kulturális produkciót a világ egyik legnagyobb előadóművészeti vásárának számító montreali CINARS Biennale (Conférence internationale des arts de la scéne) hivatalos programjába.
Vágólapra másolva!

A Recirquel Újcirkusz Társulat november 16-án adja elő a Cirkusz az Éjszakában című darabját. A kétévente megrendezett, idén november 14. és 19. között zajló fesztiválon negyven ország 1500 előadóművésze mutatkozhat be, a hivatalos programba azonban mindössze 23 produkciót válogattak be a szervezők.

A Cirkusz az Éjszakában-t a CINARS döntőbizottsága több száz produkció közül választotta ki, és

mindössze négy cirkuszi produkció kapott helyet a hivatalos programban.

(A magyar Recirquel mellett egy kanadai, egy svájci és egy dán társulat darabja.)

Jelenet a Cirkusz az Éjszakában című produkcióból Forrás: Recirquel

A társulat a Cirkusz az Éjszakában kifejezetten erre az alkalomra újrarendezett változatát adja elő. Mindössze 25 percük lesz bemutatni az egyébként egész estét darabot, amelyet Vági Bence rendező úgy formált át, hogy szinte minden jelenet helyet kaphasson benne.

"Nagy reményekkel jöttünk a CINARS-ra, hiszen

mintegy 600 színházigazgató vesz részt a fesztiválon" - mondta Vági Bence, aki a Recirquel alapítója és művészeti vezetője is. Szerinte a biennálén való bemutatkozás utat nyithat a társulatnak a világ legnagyobb kulturális intézményeibe is.

Recirquel Újcirkusz Társulat Vági Bence rendező-koreográfus vezetésével magyar artistákból alakult 2012-ben Budapesten. A társulat négy, egész estés nagyszínpadi produkciója - Cirkusz az Éjszakában, A Meztelen Bohóc, Párizs Éjjel, Non Solus - a bemutatók óta telt házzal fut a Müpában. A Recirquel nemzetközi karrierje 2014-ben vette kezdetét, a társulat mára az európai és tengerentúli színházak rendszeres fellépője.