Szerdán van az utolsó buli az Instantban

instant szórakozó hely
Budapest, 2011. március 18. Fiatalok szórakoznak éjjel a Nagymező utcai Instant klubban. A zenés, táncos rendezvények biztonságosabbá tételéről alkotott, 2011. március 17-től hatályos kormányrendelet értelmében ilyen összejövetelt csak engedély birtokában lehet tartani, és az ellenőrző hatóság köteles azt felfüggeszteni, ha például a résztvevők létszáma jelentősen meghaladja a hely befogadóképességét. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Február 15-én, szerdán lehet utoljára bulizni az Instant Nagymező utcai épületében. A szórakozóhely ugyanis elköltözik: Budapest legnagyobb zenei és kulturális szórakoztató központját készül megnyitni az üzemeltető. Máshol. 
Vágólapra másolva!

Szerda lesz az utolsó bulinap a Nagymező utcai Instant klubban. Stílszerűen egy Random Trip-fellépéssel búcsúztatják a szórakozóhelyet a szervezők. Ugyanis nyolc évvel ezelőtt ebből a klubból indult az improvizációs kezdeményezés, maga a Random Trip.

Az Instant egyik helyisége a Nagymező utcában Forrás: MTI/Beliczay László

A záróbulin este 9-kor kezd a Random Trip, aztán 11 óra 20-kor egy SoulClap Budapestes Hip to the Game jammelés jön. A szervezők terve szerint az este végül egy óriási Instant Allstars buliba torkollik. Ami azt jelenti, hogy egy nagy közös improvizációban tiszteletüket teszik azok a zenészek, akik az évek során többször is megfordultak a klub színpadán.

A szórakozóhely facebookos közleményéből kiderül, hogy nagyjából egy hónappal a szerdai bezárás után nyitják új klubjukat, közösen a Fogasházzal. Terveik szerint

Budapest legnagyobb zenei és kulturális szórakoztató központját csinálják meg.

A klub, ahonnan elindultak, bezár, de a Random Trip természetesen tovább működik. Ráadásul első lemezüket készítik. A zenészek már hónapok óta dolgoznak az eklektikus anyagon. A projekt életében most először rögzítik a dalokat, amelyeket az improvizációs koncertsorozat legjobb pillanatai inspiráltak. Rock, hiphop, pop és egy halom más stílusú zene kerül majd az albumra. Körülbelül 40 előadó működik közre az anyagon, így valóban a kortárs magyar zenei élet lenyomata készül.