Századik születésnapját új albummal ünnepli Vera Lynn

Vera Lynn
Forces sweetheart Dame Vera Lynn poses for photographs in central London, on October 22, 2009. Forces sweetheart Dame Vera Lynn on Thursday joined soprano singer Hayley Westenra for an emotional rendition of the classic wartime song We'll Meet Again to officially launch the Royal British Legion's poppy appeal. AFP PHOTO/Shaun Curry / AFP PHOTO / SHAUN CURRY
Vágólapra másolva!
Századik születésnapját új albummal ünnepli Vera Lynn, a második világháború alatt és az 1950-es években nagy népszerűségnek örvendő brit énekes-dalszerző.
Vágólapra másolva!

A 100 című lemezen újrakevert klasszikus dalokat énekel, és vendégművészek is közreműködnek a március 17-én, három nappal a születésnapja előtt megjelenő albumon.

A második világháború idején Lynn dalai a remény szimbólumává váltak a brit és a szövetséges csapatok körében. Pályafutásáért 1975-ben a Brit Birodalom Érdemrendjével tüntették ki, és megkapta a Dame címet, a lovagi cím női megfelelőjét.

Dame Vera Lynn 2009-ben, amikor az angol toplista élére került best of albuma Forrás: AFP/Shaun Curry

- írta Lynn az albumról.

Lynn 92 évesen kiadott válogatása, a We'll Meet Again: The Very Best of Vera Lynn a brit lemezlista élére került, ezzel ő lett a legidősebb előadóművész, akinek Angliában a toplista csúcsára jutott az albuma.

Vera Lynn egy jótékonysági koncerttel is megünnepli a születésnapját, amelyen brit tehetségek mutatkozhatnak be - írja a Guardian.