Bergman-hősnő lesz Balsai Móni és Györgyi Anna

Balsai Móni és Györgyi Anna
Vágólapra másolva!
A Szentendrei Teátrum idei első bemutatója, az Ingmar Bergman Persona című filmjéből készült előadás a Szentendrei Tavaszi Fesztivál keretein belül, 2017. március 17-én és március 24-én lesz látható Szentendrén. További előadások a Szentendrei Teátrum nyári évadában várhatóak.
Vágólapra másolva!
Balsai Móni és Györgyi Anna Forrás: Deim Balázs

A Szentendrei Teátrum idén saját színházi bemutatóval is készül a Szentendrei Tavaszi Fesztiválra. Ingmar Bergman Persona című filmjének Garai Judit által készített új színpadi adaptációját Hidvégi Nóra rendezi, és Balsai Móni, Györgyi Anna valamint Urbanovits Krisztina játsszák a főszerepeket.

Ingmar Bergman csodálatos, titkokkal teli története a valóság és a képzelet határán mozog.

Az emberi lélek kiváló ismerője női karakterek életén, gondolatain keresztül visz minket egyre mélyebbre és mélyebbre a személyiség kiismerhetetlen, sérülékeny rétegeibe.

Mikor jön el az a pont, amikor egy híres színésznő feladja karrierjét, és ráadásul képtelen megszólalni? Ki az, aki segíthet neki, hogy visszatérjen a mindennapokba? Egyáltalán, vissza akar-e térni? Mindenesetre egy ápolónő, Alma megpróbálja a lehetetlent. De vajon mi ennek az ára?

"Álom és valóság folyamatosan keveredik. Csupa titok és rejtély Bergman története. Szürreális, nehéz eldönteni, hogy létezik-e a két személy.

Lehet, hogy a hallgatása tudatos döntés. Csak lassan derül ki, hogy a férje, a hivatása, a gyermeke elől menekül a csend, a hallgatás világába. A darab nyitva hagyja az értelmezés lehetőségét, hogy ki a doktornő, ki Alma. Ez a titka ennek az előadásnak" - mondta a néma színésznő nehéz szerepét alakító Györgyi Anna.