Hillary Clinton lánya gyerekeknek írt könyvet

Democratic Presidential Candidate Hillary Clinton Campaigns Throughout Iowa Ahead Of State's Caucus GettyImageRank2 EVENT HORIZONTAL DAUGHTER USA Iowa POLITICS Hillary Clinton ELECTION SECRETARY OF STATE Females Photography Chelsea Clinton Democratic Part
CARROLL, IA - JANUARY 30: Democratic presidential candidate former Secretary of State Hillary Clinton (R) is introduced by her daughter Chelsea while the two campaigned together at a 'Get Out The Vote" caucus' event at the Carrollton Inn January 30, 2016 in Carroll, Iowa. With two days to go before the Iowa caucuses, Hillary Clinton is campaigning throughout Iowa. Win McNamee/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Chelsea Clinton az amerikai történelem erős és inspiráló nőiről írt könyvet gyerekeknek.
Vágólapra másolva!

A She Persisted című könyv 13 olyan amerikai nő történetét meséli el, aki Chelsea Clinton szerint megváltoztatta a világot. "A kitartás megváltoztatta a történelem menetét - nagyon izgatott vagyok, hogy május 30-án megoszthatom olyan lányok és asszonyok történeteit, akik nem fogadtak el nemleges választ" - írta a Twitteren.

A könyv tizenkét szereplője között van Harriet Tubman, a rabszolgaságellenes mozgalom egyik fontos személyisége, Helen Keller siket és vak amerikai író, aktivista és Oprah Winfrey is.

A tizenharmadik történet főszereplőjének kiléte egyelőre titok. Az amerikai sajtó szerint Chelsea Clinton anyjáról, Hillary Clinton volt demokrata elnökjelöltről és korábbi külügyminiszterről szól.

Chelsea és Hillary Clinton egy kampányeseményen Forrás: AFP/2016 Getty Images/Win Mcnamee

"Azt akarom üzenni ezzel a könyvvel a fiatal olvasóknak szerte az országban és a világban, hogy a kitartás hatalom" - írta közleményében a 37 éves Chelsea Clinton, akiről nemrég felröppent a hír, hogy maga is politikai babérokra tör.

Chelsea Clintonnak nem ez lesz az első könyve: 2015-ben már megjelentetett egy fiataloknak szóló könyvet szociális témákról és a közéleti szerepvállalás fontosságáról It's Your World: Get Informed, Get Inspired and Get Going! címmel.

A She Persisted a tervek szerint május 30-án kerül a könyvesboltokba a Penguin Random House gondozásában.