Először lesz látható a Hamlet a Vígszínházban

Vígszínház, 2016.09.02. Budapest, Szent István krt. 14, színtársulat, előadás, kultúra,
A többéves hagyományoknak megfelelően a jótékonysági előadás idén is a Vígszínházban lesz.
Vágólapra másolva!
Május 1-én, a Vígszínház születésnapján hirdette ki Eszenyi Enikő igazgató a színház 122. évadának bemutatóit.
Vágólapra másolva!

A Vígszínház 122 évada alatt először kerül színre Shakespeare remekműve, a Hamlet, melyet Eszenyi Enikő rendez.

Hamletként ifj. Vidnyánszky Attila látható,

Gertrud Börcsök Enikő, Claudius Hegedűs D. Géza, Polonius Fesztbaum Béla lesz.

A Víg második bemutatója Lev Tolsztoj Háború és béké-je lesz Alekszandr Bargman rendezésében, aki tavasszal már dolgozott a Vígszínházban. Michal Dočekal pedig George Feydeau Egy éj a Paradicsomban című bohózatát állítja színpadra. A francia bohózatot Dočekal rendezi először Magyarországon, akinek ez lesz az ötödik közös munkája a Vígszínház társulatával.

A Pesti Színház első bemutatója William Shakespeare Lóvátett lovagok című komédiája lesz Rudolf Péter rendezésében, Bach Kata, Szilágyi Csenge, Telekes Péter és Wunderlich József főszereplésével. Ezt követi Henrik Ibsen Vadkacsá-ja, amelyet Marton László állít színpadra. A főszerepben Hajduk Károly, Józan László, Mészáros Blanka és Lukács Sándor lesz látható.

Dosztojevszkij A félkegyelmű című művének színpadi változatát is bemutatják a Pestiben ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében, Vecsei H. Miklós, Petrik Andrea és Orosz Ákos főszereplésével. Az évad Vecsei H. Miklós Kinek az ég alatt már senkije sincsen című darabjának bemutatójával zárul ezen a játszóhelyen.

A Házi Színpadon bemutatják a Dragomán György regényéből, a Mágylyából született színdarabot,

amelyet a német rendező, Armin Petras készített. A magyarországi ősbemutatót ő maga rendezi, a darabban Kopek Janka és Puzsa Patrícia szerepel majd. Vecsei H. Miklós Mondjad, Atikám! címmel jelentkezik József Attiláról szóló önálló esttel, a Majgull Axelsson Nem vagyok Miriam! című regényéből Müller Péter Sziámi által írt monodrámát pedig Igó Éva előadásában láthatja a közönség.