Az Oasis alapítója a manchesteri áldozatokért zenél

Liam Gallagher
British singer Liam Gallagher gestures to the crowed while performing with his band Beady Eye on third day of the Glastonbury Festival of Contemporary Performing Arts near Glastonbury, southwest England on June 28, 2013. The festival attracts 170,000 party-goers to the dairy farm in Somerset, and this year's tickets sold out within two hours of going on sale. The Rolling Stones will perform at the festival for the first time, headlining on Saturday night. AFP PHOTO/ANDREW COWIE / AFP PHOTO / ANDREW COWIE
Vágólapra másolva!
Nem akármilyen koncerttel tér vissza az Oasis egykori frontembere, Liam Gallagher. Május 30-án a manchesteri O2 Ritzben lép fel, a koncert bevételeit pedig jótékonysági célra ajánlotta fel.
Vágólapra másolva!

Négy koncertet jelentett be Liam Gallagher, aki testvérével, a másik Oasis-alapító Noel Gallagherrel ellentétben évek óta nem állt színpadra.

Liam Gallagher 2015-ben arról beszélt, hogy nem szeretne szólókarrierbe kezdeni, tavaly viszont jött a bejelentés, hogy 2017-ben új dalokkal jelentkezik.

A Manchesterből származó zenész pénteken Twitter-üzenetben jelentette be a miniturnét, amelynek első állomása - és egyben az énekes első jelentős szólókoncertje - az O2 Ritzben lesz május 30-án.

A hét eleji manchesteri terrortámadás miatt pedig

a koncert bevételeit az áldozatoknak és családjaiknak ajánlja fel.

"Nem a pénzért csinálom. Mindenképpen felléptem volna, mindenkinek azt kell tennie, amit tud. Segíteni szeretnék az embereknek abban, hogy összeszedjék magukat. Az olyan emberek, mint én, ezt csinálják, kötelességünk, hogy szórakoztassuk az embereket" - mondta Liam Gallagher az Evening Standardnek.

Az is kiderült, hogy

októberben érkezik debütáló szólólemeze,

az As You Were, amelyen Adele producerével, Greg Kurstinnel dolgozik majd együtt.

A 22 áldozatot követelő hétfői robbantás után egyébként a lokálpatrióta zenész a Twitterén azt írta, hogy teljesen lesújtotta a hír, és minden családnak, aki érintett a tragédiában, a szeretét küldi.