Franco Nero lövésével ünnepel Eger

39th Moscow International Film Festival opening ceremony film festival film festival Moscow International Film Festival
Franco Nero
Vágólapra másolva!
Az olasz filmsztár, Franco Nero is részt vesz a csütörtöktől vasárnapig tartó Egri Bikavér Ünnepen - sőt, még díszlövést is fog leadni a magyar történelemhez több szálon is kötődő színész.
Vágólapra másolva!
Franco Nero Forrás: Sputnik/Ekaterina Chesnokova

Az Egri Bikavér immár hungarikum, ennek megfelelően az egri borvidék legnagyobb rendezvényén méltóképpen szeretnék ezt megünnepelni. A július 6-án 19 órakor kezdődő megnyitón

a borászokat és a vendégeket az olasz színészlegenda, Franco Nero is köszönti.

A filmsztár a város meghívására érkezik Egerbe, Koltai Lajos világhírű operatőr és filmrendező - egyben pedig Eger Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatának művészeti igazgatója - közbenjárásával.

Franco Nero pénteken az egész napját Egerben tölti,

ahol részt vesz egy városi imázsfilm forgatásán. 15 óra 52 perckor az 1552-es diadal emlékére

ő adja le a hagyományos díszlövést,

majd az Egri Bikavér Ünnep forgatagába is belekóstol.

Az Egri Bikavér Ünnepen az Érsekkertben négy napon át 30 borászat több mint százféle nedűjét kínálják az érdeklődöknek. A bikavéren kívül idén az Egri Csillag és a Debrői Hárslevelű kap főszerepet, de a melegre való tekintettel a helyi rozéborok is nagy választékban lesznek jelen. A borokhoz 15 étterem 30 ételkülönlegességet készít. Az egriek mellett Debrecenből, Budapestről és Hajdúszoboszlóról is érkeznek séfek.

A gasztronómiai élményeket koncertek egészítik ki, amelyek folymatosan követik egymást a színpadon: fellép többek között a Balkán Fanatik vagy Sipos F. Tamás és a Hangover Band. De a vasárnap kezdődő országos bárzenész találkozó nyitókoncertjére is a bikavér ünnep színpadán kerül sor, olyan fellépőkkel, mint Zalatnay Sarolta és Gáspár Laci.