Operajóga, táncelőadások, túrákkal egybekötött minikoncertek három napig

Tisza-tó
Tavirózsák a Tisza-tavon
Vágólapra másolva!
Július 28-án kezdődött el a háromnapos fesztivál, ahol operajógával, táncelőadásokkal, valamint kerékpáros és csónakos túrákkal egybekötött minikoncertekkel várják a közönséget.
Vágólapra másolva!
Tavirózsák a Tisza-tavon Forrás: Bucsky Péter

Debreczeni Ildikó - amint azt az Origónak is elmondta - munkatársaival 2014-ben szervezte meg először a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivált. Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere az idei rendezvényt megnyitó beszédében azt mondta: az elmúlt években megvalósult a szervezők azon célkitűzése,

hogy a Tisza-tó természeti adottságait minél több belföldi és külföldi résztvevővel megismertessék,

valamint

összekapcsolják a minőségi kultúrát az egészséges életmóddal.

Kovács Sándor, a megyei közgyűlés és a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke azt is hozzátette, hogy "bőséges és jókedvű kulturális szüretre" készülnek az elkövetkező három napban. A programsorozatnak köszönhetően az opera, a tánc és a képzőművészet minden Tisza-tó környéki településen megjelenik.

A fesztivál Németh Hajnal Auróra divatbemutatójával és Bocskay Anna kiállításával kezdődött Tiszafüreden, majd klasszikus zenére végzett jógaórával folytatódott a program.

A nyitó gálaestet a tiszafüredi Morotva félszigeten rendezik, ahol fellép a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara és a szolnoki kibővített Bartók Béla Kamarakórus, Sándor Szabolcs vezényletével. A Radó Denise színésznő rendezte esten fellép mások mellett

Miklósa Erika, Bakos Kornélia, Vizin Viktória és Nyári Zoltán operaénekes, valamint Báll Dávid zongoraművész.

Szombaton Tour D'Opera címmel 67 kilométeres kerékpártúrát rendeznek a Tisza-tó körül, amelynek 11 megállóján minikoncertekkel várják az érdeklődőket. Ezeken mások mellett fellép

Horgas Eszter fuvolaművész, Lajkó Félix hegedűművész, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató több résztvevője, a Moltopera társulata, a Talamba Ütőegyüttes, valamint a Mozdulat Táncműhely művészei is.

Vasárnap a Boat D'Opera elnevezésű túrán a kerékpárok helyett csónakokkal juthat el a közönség a minikoncertek helyszíneire. Ezen a napon fellépnek, mások mellett, a Magyar Állami Operaház művészei, a Budapest Klezmer Band, Szirtes Edina Mókus hegedűművész a Szirtes vonósnégyes közreműködésével, a H2O Synchro SE szinkronúszói pedig erre az alkalomra készített koreográfiával várják a közönséget.