Így emlékeztek David Bowie születésének és halálának évfordulójára

David Bowie 70 születésnapja
A woman places flowers outside of David Bowie's SoHo apartment building on the first anniversary of Bowie's death on January 10, 2017 in New York City. / AFP PHOTO / ANGELA WEISS
Vágólapra másolva!
David Bowie, a huszadik század egyik legmeghatározóbb zenésze, a rockzene kaméleonja, akit a Rolling Stone magazin minden idők 23. legjobb énekesének választott meg, január 8-án lett volna 70 éves, és január 10-én múlt éppen egy éve, hogy legyőzte őt a rák. A nagy hatású előadóművészről és zenei ikonról a világ minden táján megemlékeztek a két évforduló alkalmából.
Vágólapra másolva!

Január 8-án, azon a napon, amikor hetvenedik születésnapját ünnepelte volna David Bowie,

több ezer rajongója emlékezett rá

Londonban, egy jótékonysági céllal szervezett koncerten.

A Children and the Arts alapítványt támogató emlékkoncerten többek között Gary Oldman, Simon Le Bon, Tony Hadley, Joe Elliott, La Roux illetve Mike Garson és Earl Slick is fellépett.

De a megemlékezések sora ezzel távolról sem ért véget:

több földrészen tisztelegtek David Bowie emléke előtt.

Londonban egy őt ábrázoló falfestmény, New Yorkban és Berlinben a sztár egykori otthona, Hollywoodban pedig a Hírességek Sétányán elhelyezett csillaga mellett gyújtottak mécsest és gyűltek össze emlékezni a rajongók.

Nézze meg az Origo galériáját a világ különböző pontjain szervezett megemlékezésekről!

New York SoHo kerületében helyez el virágot egy gyászoló rajongó David Bowie lakása előtt, a sztár halálának első évfordulóján. Kattintson a galériáért! Forrás: AFP/Angela Weiss