A terror másnapján lépett fel Manchesterben a Simple Minds

2017.05.24. 14:21

A Simple Minds skót rockzenekar vállalta a keddi fellépését Manchesterben. Azt mondták, a döntés nagyon nehéz volt, de nem akartak gyávák lenni, csak a zenéjüket szerették volna eljátszani. Színpadra is álltak kedd este, a terrortámadás másnapján.

A Simple Minds skót rockzenekarnak keddre volt meghirdetve koncertje Manchesterben. Ott, ahol egy nappal korábban 22 ember halt, és több mint 50 sérült meg egy terrorista robbantása miatt. A merénylet a fiatal amerikai énekes, Ariana Grande koncertje után volt a Manchester Arenában.

Nem akartak gyávák lenni - A Simple Minds május elején PárizsbanForrás: AFP/Citizenside/François Loock

A Simple Minds kedd reggel, néhány órával a terrortámadás után értesült az eseményekről, és dönteniük kellett. Megpróbálnak kiállni este, némileg függetlenül a történtektől, vagy egyszerűen lemondják a koncertet, és továbbállnak a városból. (A következő fellépésük egyébként pénteken lesz Bridlingtonban.) Ők már reggel úgy döntöttek,

kiállnak, és zenélnek.

Órákkal a fellépésük előtt, kedd délután raktak ki a Facebookra egy posztot a döntésükről. A szavakat egy hatalmas fekete képpel közölték, ami egyértelműen a részvét jele. A rövid közleményben leírták, hogy jó néhány órával a hírek után

a sokk még mindig nem enyhült, sőt, talán erősödött is.

Emellett természetesen szavakban is részvétet nyilvánítottak. A végén pedig azt írták, hogy „szeretnénk kiállni este, és a zenénket játszani - jobban mint bármikor”. 

A BBC közölt egy rövid riportfilmet, amiben vannak felvételek a koncert elejéről. Ezen látszik, hogy miután felmentek a színpadra, az énekes, Jim Kerr azt mondta, „reggel, mikor sétáltunk, döntenünk kellett: fellépjünk, vagy lemondjuk a koncertet”. Kerr biztos abban, hogy mindenki megértette volna, ha esetleg visszalépnek, de azt is mondta, gyávának érezték volna magukat. Főleg Manchesterben, ahova olyan sok jó élmény köti a zenekart. A rövid beszéd végén kért egy percet egy rövid meditációra, hogy jobban játsszanak a koncerten, és természetesen azért, hogy az áldozatokra és családjaikra gondoljanak. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK