Ennio Morricone visszatér Budapestre

Ennio Morricone koncert
Ennio Morricone koncert
Vágólapra másolva!
2019-ben újra nagyszabású koncertet ad Budapesten az idén 90 éves Ennio Morricone. A világ talán legnagyobb hatású filmzeneszerzője tavaly még úgy gondolta, a jövőben a turnék helyett zeneszerzői munkásságára kíván fókuszálni.
Vágólapra másolva!

Ennio Morricone számára hatalmas élmény volt a 60 Years of Music World Tour, amelynek keretében tavaly Budapestre is ellátogatott. Bár eredetileg azt tervezte, hogy örökre visszavonul a turnéktól, érezve a közönség szeretetét és a nagysikerű koncertek hangulatát, mégis hozott egy döntést: Egy rövid, exkluzív koncertsorozat erejéig

visszatér a színpadra.

Ennio Morricone 2017-es budapesti koncertjén Fotó: Mudra László - Origo

A hat európai várost, köztük a Budapestet is érintő ENNIO MORRICONE - 90. Jubileumi Exkluzív Koncert elnevezésű sorozaton ezúttal is a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar kíséri Ennio Morriconét, aki több mint hat évtizedet átívelő pályafutása alatt olyan legendás filmek zenéjét komponálta, mint a Volt egyszer egy Vadnyugat, az A profi, az Egy maréknyi dollárért, az A Jó, a Rossz és a Csúf vagy az Aki legyőzte Al Caponét.

2017-es nagysikerű turnéja során Budapesten is telt ház előtt lépett fel Morricone, aki akkor azt nyilatkozta,

a zenének nem kíván hátat fordítani, azonban

a jövőben koncertkörutakat már nem vállal. Ezt másította most meg, és ennek a döntésnek köszönhetően telhet meg újra az Aréna. A kétszeres Oscar-díjas, Grammy- és Golden Globe-díjas zeneszerző novemberben ünnepli 90. születésnapját, és ezúttal is alkotásainak legjavát vonultatja fel 2019. január 23-án, este 8 órakor a Papp László Sportarénában.