Megnyitott Magyarország első 360 fokos fotókiállítása

Világok közt
Szidor N. Gábor
360 fokos fotó
Vágólapra másolva!
Világok közt címmel megnyílt Magyarország első 360 fokos fotókiállítása. A képsorozatban kizárólag olyan felvételek szerepelnek, melyek eredetileg panorámafotós technikával készültek, majd azokból átalakulva nyerték el végleges formájukat.
Vágólapra másolva!

A Szimpla Kert emeleti termében megnyílt Magyarország első 360 fokos fotókiállítása. A Világok közt című kiállítást március 3-ig bárki ingyenesen megtekintheti. A fotókat készítő, több saját technológiát is kidolgozó Szidor N. Gábor kiállítása alapkoncepciójáról azt mondta, „oly módon próbáltam ötvözni a 360 fokos fotózást a hagyományos értelemben vett fotóművészettel, hogy egyúttal

Hiszen míg a hagyományos képek a világ egy-egy szeletet mutatják be a fotós kameráján keresztül, az én fotóim saját világot teremtenek ezeknek a részleteknek.”

Montázs a kiállítás néhány fotójából Forrás: Szidor N. Gábor

„Úgy döntöttem, hogy megteremtem saját kis világaimat, ahol ezúttal

Képeim saját világukba zárva mesélik el történeteiket, ahol nincsen többé a háttérben rejtőzködő fotós által keltett illúzió, csakis az önálló univerzumok – mondta Szidor N. Gábor”

Valamennyi fotóra jellemző, hogy minden esetben több mindent mutatnak meg, mint amennyire először gondolna az ember. Az első ránézésre színes, geometrikus, legtöbbször szimmetrikus formák a valódi világ részleteiből épülnek fel. Így közelebb lépve már a valódi, XXI. századi életképek tárulnak fel függetlenül attól, hogy éppen egy fesztiváli hangulatot, Budapest utcáit vagy egzotikus tájak szépségeit mutatja be az adott kép.