Gyermekfesztivál és összművészeti tábor is lesz Kapolcson

Vágólapra másolva!
Idén is megrendezik a Kapolcska gyermekfesztivált és tábort június végén. Az egyhetes rendezvényen egyebek mellett zenei, táncos és tehetségfejlesztő programok, valamint játszóudvarok várják a résztvevőket.
Vágólapra másolva!

Idén is lesz Kapolcska gyermekfesztivál és tábor a nyár elején. Június 23. és 30. között várják a 9 és 15 év közötti iskolásokat a kapolcsi táborba, amelynek utolsó három napjában fesztivált is szerveznek. A főszervező, Márta István az MTI-nek elmondta, hogy az idei, sorban a harmadik Kapolcska Program

12 fesztiválhelyszínen 400 fellépővel és 60 rendezvénnyel várja

a látogatókat. A tehetség- és képességfejlesztő táborban pedig 13 szekcióban körülbelül 120 fiatal és 30 pedagógus vesz majd részt. A fesztiválon fellép többek között Szirtes Edina Mókus, a Talamba Ütőegyüttes, Kubinyi Júlia népdalénekes és a Tördemic Néptáncegyüttes Kukonyák csoportja.

A rendezvényen török néptáncos és zenész fiatalok is részt vesznek, akik a Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány támogatásával érkeznek. Lesz kenyérsütés, mesehallgatás a természetben, az Országos Rendőr-főkapitányság pedig bűn- és balesetmegelőzési udvart szervez a fiataloknak. A táborra még május végéig lehet jelentkezni a rendezvény honlapján. A fesztivál pedig a szervező Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egyletet támogató belépő megváltásával látogatható.