Szerdán indul a magyar zenekarok nagy megmérettetése

Nagy-Szín_Pad!
2019
Vágólapra másolva!
Szerda este a Follow the Flow és a KosziJanka koncertjével kezdődik a Nagy-Szín-Pad!, a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió tehetségmutató versenyének 2019-es elődöntője. A közönség az Akvárium Klubban, valamint a Nagy-Szín-Pad! online felületein, live streamen is nézheti a fellépéseket, az M2 Petőfi TV pedig a helyszínről jelentkezik a 4 este során. 
Vágólapra másolva!

Szerda este, 8 órakor kezdőtik a hatodik Nagy-Szín-Pad!, ahol népszerű, rendszeresen koncertező, és a Petőfi Rádió műsoraiban is gyakran szereplő előadók kapnak lehetőséget, hogy az eddiginél jóval nagyobb ismertséghez jussanak. A verseny kizárólag meghívásos alapon működik: résztvevőit száznál is több koncert- és fesztiválszervező, producer, újságíró és zenei szerkesztő ajánlása alapján

a szervezők választották ki.

Az idei Nagy-Szín-Pad! első elődöntőjében május 8-án, 20 órától a Follow the Flow, majd 21 óra 30-tól KosziJanka ad teljes koncertet. Másnap a Nomad és a New Level Empire, pénteken a USEME, valamint a Stolen Beat játszanak, míg a szombati, utolsó elődöntőn a USNK és a The Bluebay Foxes bizonyíthatja nagyszínpad-érettségét.

A helyszínre látogató közönség számára fontos információ lehet, hogy az elődöntőkre megvásárolt, sértetlen karszalagok a döntőre is érvényesek. Az elődöntők és a döntő a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is teljes egészében nézhető lesz a tehetségmutató honlapján, ezen kívül a Nagy-Szín-Pad!, a Sziget Fesztivál, a STRAND Fesztivál és a VOLT Fesztivál Facebook-oldalán keresztül elérhető online streamen. Az M2 Petőfi TV idén is egy 90 perces show-műsort épít az elődöntők és a döntő köré, a Recorder, a Lángoló Gitárok és a ROCKSTAR Magazin pedig médiatámogatóként ad hírt az eseményekről.

A SZAVAZÁS

Az elődöntők alatt elsősorban a szakmai zsűri, azaz a Nagy-Szín-Pad! Crew szavazata számít, a közönség, mint 11. zsűritag teheti le a voksát 3 platformon, az aznap fellépő előadókra 20 órától másnap 20 óráig. SMS-ben, Instagramon és a hivatalos honlapon. A közönség és a Nagy-Szín-Pad! CREW szavazatainak összesítése adja ki a 3 továbbjutó zenekart, személyüket május 13-án, reggel jelentik be a Petőfi Rádióban. Ekkor újraindul a szavazás a 3 döntősre, akikre egészen a döntő végéig lehet szavazni.

A végeredményt pedig már csak a közönség alakítja.

Az ő voksaikat a szavazás élő adásbeli lezárása után összesítik, és bejelentik a Nagy-Szín-Pad! idei győztesét.

A Nagy-Szín-Pad! Crew 2019-es tagjai:

  • Áron András "Apey", a tavalyi Nagy-Szín-Pad! győztes Apey & the Pea frontembere
  • Boros Csaba, a Republik együttes frontembere és a Petőfi Rádió műsorvezetője
  • Lábas Viki, a 2014-es Nagy-Szín-Pad! résztvevő Margaret Island énekesnője
  • Lobenwein Norbert, a Telekom VOLT Fesztivál és a STRAND Fesztivál vezetője, a Sziget zenei igazgatója valamint a NAGY-SZÍN-PAD! alapítója
  • Marsalkó Dávid, a 2014-es Nagy-Szín-Pad! résztvevő Halott Pénz alapítója, frontembere
  • Medvegy Anikó, az M2 Petőfi TV csatornaigazgatója
  • Muraközi Péter, a Sziget Szervezőiroda magyar zenei igazgatója, a veszprémi Expresszó Klub vezetője
  • Patkó Béla Kiki, az EMELET zenekar frontembere
  • Takács Ákos, a Red Bull marketing menedzsere
  • Tiszttartó Titusz, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója

A NAGY-SZÍN-PAD! 2019-ES MENETRENDJE

05.08.: Follow the Flow - KosziJanka

05.09.: Nomad - New Level Empire

05.10.: Useme - Stolen Beat

05.11.: USNK - The Bluebay Foxes

05.16.: döntő

A Nagy-Szín-Pad! győztese bemutatkozhat a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál, a STRAND Fesztivál és a Campus Fesztivál nagyszínpadán, meghívást kap a Petőfi Zenei Díj 2019-es show-műsorába, amelynek idén is a STRAND Fesztivál ad otthont, valamint saját, dedikált estét kap az Akvárium Klubban. Emellett minden döntős zenekar 1-1 millió forintos videóklip támogatásban részesül, és egy valaki vendégzenekari meghívást kap a Budapest Parkba. Ráadásképp az elődöntők összes résztvevője fellép a Sziget, a Telekom VOLT, a STRAND és a Campus Fesztiválon, valamint a MOL Nagyon Balaton eseményein.