Megvannak a magyar tehetségmutató döntősei

Nagy-Szín-Pad
2019
Vágólapra másolva!
Hétfő reggel Lobenwein Norbert, a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató verseny alapítója a Petőfi Rádióban jelentette be az idei döntősöket. Május 16-án este hárman lépnek színpadra az Akvárium Klubban.
Vágólapra másolva!

A Follow the Flow, a The Bluebay Foxes és a USEME lépnek fel a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató döntőjében. A hírt a verseny alapítója, Lobenwein Norbert jelentette be a Petőfi Rádióban. Innentől már kizárólag a közönségen múlik, hogy ki jut fel a legfontosabb hazai fesztiválok nagyszínpadaira.

A Nagy-Szín-Pad! négy napra mini-fesztiválhangulatot varázsolt az Akvárium Klubba. Az elődöntők minden napján 2-2 előadóé volt a lehetőség, hogy meggyőzze a Crew-t, azaz a zsűrit arról, hogy a legnagyobb magyar fesztiválok nagyszínpadán is megállná a helyét. Ebben az évben több elődöntő is telt házas lett, de a Nagy-Szín-Pad!, a Telekom VOLT Fesztivál és a STRAND Fesztivál Facebook-oldalán futó livestream segítségével bárki nézhette a teljes koncerteket, az M2 Petőfi TV ezúttal is 90 perces, látványos, izgalmas show-t épített a versenyprogramok közé. Idén

történt némi változás a szavazás menetében:

csak Nagy-Szín-Pad! CREW tagok (Áron András "Apey", Boros Csaba, Lábas Viki, Lobenwein Norbert, Marsalkó Dávid, Medvegy Anikó, Muraközi Péter, Patkó Béla Kiki, Takács Ákos és Tiszttartó Titusz) szöveges véleménye volt publikus, hogy a többiek által adott pontszámok és a részeredmények senkit se befolyásoljanak döntése meghozatalában. A döntőbe jutott előadók személyének bejelentésével ezek a pontszámok is nyilvánossá válnak, az érdeklődők a tehetségmutató hivatalos oldalán tekinthetik meg őket.

A közönség idén is három platformon (SMS-ben, Instagramon és a hivatalos oldalon) szavazott, az így kialakult sorrendet a szervezők pontokra váltva számították be a végeredménybe. A döntőbe, amelyet május 16-án, az Akvárium Klub nagytermében tartanak, a következő három produkció jutott:

  • Follow the Flow
  • The Bluebay Foxes
  • USEME

A közönség dönt

A szavazás május 13-án, reggel újraindult, de most már kizárólag a 3 továbbjutó rajongóin a sor: ők egészen a május 16-i döntő végéig voksolhatnak, ahol a szavazást az élő adás folyamán zárják le, majd az összesítés után bejelentik a Nagy-Szín-Pad! idei győztesét. Szavazni a következő módokon lehet: SMS-ben a 06 (20/30/70) 4422-999-es alapdíjas telefonszámon a zenekar kódjával. Egy telefonszámról naponta maximum 5 SMS-szavazatot fogadnak el. Az Instagramon a #nsz #zenekarkódja hashtagekkel ellátott képekkel-videókkal. Egy Instagram profilról naponta maximum 5 szavazatot fogadnak el. (Szavazni csak publikus profilról lehet.) A hivatalos oldalon, a zenekarok oldalain. A döntősök kódjai: Follow the Flow - FTF; USEME - usemezenekar; The Bluebay Foxes - foxes.

A tét

A Nagy-Szín-Pad! győztese bemutatkozhat a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál, a STRAND Fesztivál és a Campus Fesztivál nagyszínpadán, meghívást kap a Petőfi Zenei Díj 2019-es show-műsorába, amelynek idén is a STRAND Fesztivál ad otthont, valamint saját, dedikált estét kap az Akvárium Klubban. Emellett minden döntős zenekar 1-1 millió forintos videóklip-támogatásban részesül, és egyvalaki vendégzenekari meghívást kap a Budapest Parkba. Ráadásképp az elődöntők összes résztvevője fellép a Sziget, a Telekom VOLT, a STRAND és a Campus Fesztiválon, valamint a MOL Nagyon Balaton eseményein.