Tolcsvay László augusztus 20-án újra történelmet ír

Kalmár Tibor, Sláger Téma, Horváth Lili
Vágólapra másolva!
Augusztus 4-én 20 órától az Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, Tolcsvay László és a Jászai Mari-díjas színésznő, Horváth Lili lesz Kalmár Tibor vendége a Sláger Témában.
Vágólapra másolva!

Tolcsvay László

Ha Fonográf, máris a honi rocktörténelem legfontosabb fejezetei jutnak az ember eszébe. Az Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, előadóművész, Tolcsvay László karrierje mégis a legendássá vált zenés darabjai révén lett igazán teljes, mondhatni történelemformáló.

Forrás: Origo

A Sláger Témából kiderül, hogy mi történt, amikor a szocializmus kellős közepén a teljes Margitszigetet, sőt, még a környező utcákat, tereket is megtöltötték a rajongók a Magyar Mise ősbemutatóján, némán is tüntető jelenlétükkel. Ahogy az is kiderül, miért is olyan különleges alkotás ez a rockoratórium, amely az idei augusztus 20-ai ünnepen, a debütálása helyszínén, az előbb említett Margitszigeten újra hallható lesz, a legújabb Tolcsvay mű, az Új Magyar Rapszódia ősbemutatójával együtt.

Az alig három hónap megírt Új Magyar Rapszódiát hazánk jelene és jövője ihlette Tolcsvay László elmondása szerint.

Arról is vall majd, hogy az átkos évtizedei alatt miért is a beatzene jelentette mindazt, amit ezer esztendőn át az egyház.

Horváth Lili

A Sláger Téma második órájában, 21 órától Horváth Lili lesz a vendég. A Jászai Mari-díjas színésznő mesél majd arról, miért is ríkatnak meg megannyi nézőt édesanyjával, Tordai Terivel, a Nőkből is megárt színdarabbal. Szó lesz a Zelda – Egy utolsó vad nő monodrámáról, és egy előkészületben lévő, szintén egyszereplős színdarabról is, amelyben Batthyány Lajos özvegyét alakítja majd.

Forrás: Origo

De a Sláger Témából az is kiderül, mi is az igazi küldetése a Lili Sulinak, és hogyan képes színházi szerepei és a jövő nemzedékének oktatása mellett háromgyerekes édesanyaként is teljes életet élni.

Wolf Kati

22 órától pedig, a Sláger Téma Extra adásában a Wolf Katival készült interjú lesz hallható újra. Szó lesz majd Vukról, a Wolf-áramlatról, az X-Faktorról, a további szólólemezeiről, de még az is kiderül a Sláger Téma Extrából, miért is nem a helyezés számít az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Forrás: Origo

Hiszen a Szerelem, miért múlsz sláger angol verziójának köszönhetően nyolcadik esztendeje hívják ugyanúgy külföldre is fellépni.

Wolf Kati azóta is rendületlenül készíti az angol verziókat dalaiból.

Kiderül, hogy mindezt a külföldi karrier reményében teszi-e, valamint, az énekesnő azt is elmondja, hogy legújabb két slágerét, az Itt vagy és a Ha egy jelre vársz-t mikor követi egy újabb sikervárományos dal. Az énekesnő az egy éves hongkongi kitérőről is beszél, illetve azt is elmondja, hogyan is indult a közös munka a Geszti Péterrel, és mennyire fontos szerepet tölt be folyamatosan Wolf Kati karrierjében.

2019. augusztus 4-én 20-23 óra között tehát ismét Sláger Téma és Sláger Téma Extra, a Sláger FM-en Tolcsvay Lászlóval, Horváth Lilivel és Wolf Katival, valamint a házigazda Kalmár Tiborral, és a legnagyobb slágerekkel, változatosan!