Óriási sikerű gálaest a 70 éves Honvéd Együttes tiszteletére

Budapest, 2019. szeptember 8. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Kalotaszeg című műsora a 28. Budapest Borfesztiválon a budai Várban 2019. szeptember 8-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Hatalmas sikerű gálaesttel emlékezett a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Honvéd Férfikar a Honvéd Együttes megalakulásának 70. évfordulójára. Novák Ferenc, Folti Jolán vagy Diószegi László, az együttes korábbi, nagy alkotóinak koreográfiáit és a mostani vezető, Zsuráfszky Zoltán zseniális előadását lehetett megnézni.
Vágólapra másolva!

Az 1949-ben bemutatkozó Honvéd Együttes a Magyar Nemzeti Táncegyüttesből, a Honvéd Férfikarból és egy szólista tagozatból áll. A magyar kulturális élet egyik legnagyobb teljesítménye kapcsolódik az együtteshez, már évtizedek óta. Páratlan sikerű előadások Magyarországon és a külhoni területeken, nagy sikerű turnék az egész világon.

Budapest, 2019. szeptember 8. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Kalotaszeg című műsora a 28. Budapest Borfesztiválon a budai Várban 2019. szeptember 8-án. MTI/Szigetváry Zsolt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes vezetője az egyik legnagyobb magyar alkotóművész, a Kossuth-díjas Zsuráfszky Zoltán. Alkotásait a színházi világ rajongói is pontosan ismerik: Vidnyánszky Attilával közösen három, hihetetlen sikerű előadást készített a Nemzeti Színházban. Először a Körhintát, aztán az Egri csillagokat, majd a Csíksomlyói passiót. A Csíksomlyói passiót a mű keletkezésének a helyszínén is előadták, a Nyeregben, ahol 25 ezer néző az előadás végén meghatottan ünnepelte az előadást. Idén az esztergomi Bazilika előtt is előadták, és ahogy a Nemzeti Színházban is mindig - hihetetlen sikerrel. A Honvéd Férfikart a nagyszerű karmester és kórusvezető, Strausz Kálmán irányítja.

Tegnap este a Honvéd Együttes megalakulására emlékeztek - sokáig felejthetetlen előadással.