Megvásárolható a rocktörténelem leghíresebb kardigánja

Így változott a férfi szépségideál az elmúlt 100 évben Kurt Cobain
Vágólapra másolva!
Kurt Cobain kardigánját és egy gitárját is elárverezik október végén New Yorkban.
Vágólapra másolva!

Kurt Cobain, a legendás Nirvana frontemberének olívazöd kardigánja és egy gitárja is eladó. Cobain, aki 1994-ben hunyt el, a Nirvana 1993-as MTV Unplugged-fellépésén viselte az olajzöld kardigánt, amely a Julien's Aukciósház kínálatában szerepel. A Fender-gitárt Cobain az együttes In Utero turnéjára vitte magával.

Így változott a férfi szépségideál az elmúlt 100 évben Kurt Cobain Forrás: Getty Images

Az 1993-ban készült balkezes Fender Mustang sokáig szerepelt a Rock and Roll Hírességek Csarnokának kiállításán. Az aukciós ház szerint 300-500 ezer dollárért (90-150 millió forintért) kelhet el. A kardigán árát pedig 200-300 ezer dollárra (60-90 millió forintra) becsülik.

Cobain, a grunge szcéna egyik legnagyobb sztárja 27 éves korában, 1994. április 5-én vetett véget életének. A kétnapos, október 25-26-ára meghirdetett, rockrelikviákat felvonultató aukción számos más értékes emlék, köztük Bob Dylan, Eric Clapton és Bruce Springsteen kéziratos dalszövegei is megvásárolhatók. A mintegy 700 kikiáltási tárgy között lesznek Elvis Presley, Janis Joplin, a Beatles, Michael Jackson, Madonna, a Queen és Elton John relikviái is.

Ötvenéves lenne az X generáció antihőse

Szinte hihetetlen, de Kurt Cobain, a kilencvenes évek legmeghatározóbb rockzenésze és minden idők egyik legnagyobb rocklegendája már ötvenéves lenne, az általa alapított Nirvana pedig harminc. Kurt Cobain halála miatt a zenekar csak hét évig volt aktív, ez idő alatt pedig három stúdióalbumot adtak ki, de így is a legnagyobb hatású rockzenekarok közé sorolják őket.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!