Budapestre jön Hans Zimmer show-ja

Hans Zimmer
Vágólapra másolva!
A Hans Zimmer által megálmodott és színpadra állított koncertturné Európába érkezik. A The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration turnénak budapesti állomása is lesz jövőre. 
Vágólapra másolva!

Hans Zimmer Hollywood legkeresettebb filmzeneszerzője, aki már több mint 100 mozifilmhez írt zenét, és ezek összbevétele meghaladja a 24 milliárd dollárt. Az általa színpadra állított nagyszabású produkció – melynek kurátora és zenei rendezője Hans Zimmer – Európai koncertturnéra indul, melynek egyik állomása Budapest lesz. Hans Zimmer show-ját 2020. február 17-én mutatják be a Papp László Budapest Sportarénában. Hans Zimmer első turnéja is nagy sikert aratott az egész világon.

Akikkel én dolgozom, azok nem félnek semmitől

Négy Grammy-, két Golden Globe- és egy Oscar-díj. Ezzel a néhány elismeréssel egészen jól le lehet írni egy meghatározó karriert. Annak ellenére, hogy a világmindenség egyik leghíresebb filmzeneszerzője nem kifejezetten rajong a díjakért. Hans Florian Zimmer majd negyvenévnyi karrierje során több mint 150 filmhez írt zenei aláfestést.

Az Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas Hans Zimmer korunk egyik legismertebb és legbefolyásosabb filmzeneszerzője. Egyedi hangzásvilága egy új korszakot teremtett Hollywoodban, és

alkotásai hosszú évekre meghatározták a filmek drámai hangzásvilágait.

Olyan mesterművek köthetőek a nevéhez, mint az Oroszlánkirály, a Gladiátor, A Karib-tenger kalózai, A Da Vinci-kód, A sötét lovag, A kezdetek vagy a Csillagok között. Azonban a legkiemelkedőbb filmes zeneműve a 2018 januárjában 11 Oscar-jelölést kapott Christopher Nolan-féle Dunkirk filmzenéje.

Hans Zimmer Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Hans Zimmer neve fémjelzi kurátorként és zenei vezetőként a show-t, de ő személyesen nem lesz jelen, így a meghívott szólisták és Hans Zimmer barátai lesznek majd felelősek az élményért. Közöttük van például Tina Guo világhírű csellista, akit a Wonder Women, az Oroszlánykirály és a Kezdetek révén ismerhetett meg a közönség. Pedro Eustanche fuvolafenomén a Karib-tenger kalózai és a Kung Fu Panda vírtuóz szólóit játszotta fel. Ezen felül rengeteg tehetséges művész és szólista, akiket Hans Zimmer választott ki a turnéra a koncertshow-hoz.

A Sony Classical 2019. tavaszán adta ki a The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration dupla albumot. A lemez a koncertturné zenéjét tartalmazza, és bemutatja Hans Zimmer legnagyobb slágereinek újonnan rendezett koncertfeldolgozásait.