Az 50 éves Uriah Heep újra Magyarországra jön

Uriah Heep
VIENNA, AUSTRIA - MARCH 24: Russell Gilbrook, Mick Box, Phil Lanzon, Bernie Shaw and Davey Rimmer of Uriah Heep pose on stage at Szene Wien on March 24, 2016 in Vienna, Austria. (Photo by Manfred Schmid/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon a Uriah Heep. A legendás brit hard rock zenekar idén 50 éves, és 2020. február 5-én lép fel a Barba Negra Music Club színpadán.
Vágólapra másolva!

2020. február 5-én lép fel a Uriah Heep a budapesti Barba Negra Clubban. A legendás brit hard rock zenekar a '60-as évek végén indult, idén egész pontosan 50 éves. Tavaly jelentették meg 25. stúdióalbumukat Living the Dream címmel, amit 2018 októberében az Akvárium Klubban már bemutattak.

A Uriah Heepet 1969-ben, Londonban alapította Mick Box és a későbbi énekes, David Byron (Spice), nevüket Charles Dickens David Copperfield című regényének egyik szereplőjétől kölcsönözték. Karrierjük az 1970-es Very 'eavy... Very 'umble albummal indult, az alapító tagok közül napjainkra egyedül Mick Box gitáros maradt. A jelenlegi énekes Bernie Shaw és Phil Lanzon billentyűs a '80-as évek közepén csatlakoztak, Russell Gilbrook dobos 2007, Davey Rimmer basszusgitáros 2013 óta tag.

A zenekar az elmúlt ötven évben olyan slágereket írt, mint a Gypsy, az Easy Livin', a July Morning, a Look At Yourself, a Stealin' vagy a Lady in Black, utóbbi összesen háromszor állt a németországi slágerlista élén, az egyik alkalommal hat hónapot töltött ott. A zenekar t

öbb mint 45 millió lemezt adott el világszerte,

1969 óta 56 országban 4 ezer koncertet adott. Az egyik első nyugati zenekarként játszottak Oroszországban 1987-ben. Egyébként a Uriah Heep 2015 nyarán már játszott a Barba Negrában.