Pénteken temetik Bács Ferencet

SZEMÉLY Közéleti személyiség foglalkozása színész FOTÓ KÉPKIVÁGÁS laza arckép, portré Kossuth-díjas
Budapest, 2015. április 17. Az idén Kossuth-díjjal kitüntetett Bács Ferenc színművész a budapesti Normafánál 2015. április 17-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Péntek délután temetik Bács Ferencet a Farkasréti temetőben.
Vágólapra másolva!

Pénteken, 14 óra 30 perckor temetik Bács Ferenc Kossuth-díjas színészt. A szertartás a Farkasréti temetőben lesz – közölte a művész felesége az MTI-vel. Bács Ferenc 83. életévében, hosszan tartó, súlyos betegség után, április 16-án halt meg.

Meghalt Bács Ferenc

Hosszan tartó, súlyos betegség után kedden meghalt Bács Ferenc. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész 82 éves volt. 82 éves korában, hosszan tartó, súlyos betegség után, kedden meghalt Bács Ferenc. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, Budapest díszpolgára is volt, halálának hírét felesége tudatta az MTI-vel.

Művészi munkáját 1983-ban Jászai Mari-díjjal, 2001-ben Érdemes Művész címmel ismerték el, Az emigráns című film főszerepéért 2009-ben Gundel Művészeti Díjjal tüntették ki, 2011-ben lett kiváló művész. A Kossuth-díjat 2015-ben vehette át rendkívül sikeres színházi, televíziós és filmes pályafutása során kifinomult művészi eleganciával megformált alakításai, emlékezetes szinkronszerepei, valamint rendezői alkotómunkája elismeréseként.

Bács Ferenc csak egy kis szünetet kért, várták vissza

A 82 éves korában elhunyt Bács Ferenc közszeretetnek örvendett kollégái körében. Nemcsak a színházban vagy filmen, de a szinkronban is szívesen dolgozott vele mindenki. A Klinika, a Micimackó, A Gyűrűk Ura, A hobbit mellett rengeteg filmben és sorozatban hallhattuk a hangját több mint három évtized alatt.